Het laatste formule 1 nieuws

Sergio Perez: "Nieuw auto's zijn heel anders, ze zijn een stuk zwaarder"

Sergio Perez: “Nieuw auto’s zijn heel anders, ze zijn een stuk zwaarder”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Volgens Sergio Perez wordt het nog een flink karwei om aan de nieuwe Formule 1-auto’s wennen. Door de nieuwe reglementen en de 18-inch banden zal er flink wat gaan veranderen. Volgens de Mexicaanse teamgenoot van Max Verstappen zijn de auto’s een stuk zwaarder en net als dit jaar is de voorbereidingstijd kort. “Ik heb in de simulator gereden en het wordt heel anders”, aldus Perez tegenover ESPN. “De nieuwe auto’s zijn een stuk zwaarder en dat vraagt veel van een coureur.”

Perez had een lastig eerste jaar bij Red Bull, maar maakte dat in de tweede seizoenshelft goed met drie podiums op rij in Turkije, de Verenigde Staten en Mexico en zijn briljante verdedigende actie tegenover Lewis Hamilton in Abu Dhabi.

“Het klinkt misschien raar, maar ik had gewoon te weinig tijd om aan de Red Bull te wennen”, legt Perez uit. “De tijd om te testen was heel kort en de vrije trainingen zijn ingekort. Daarnaast reageert de auto op ieder circuit anders. De Red Bull was zo’n andere auto dan ik gewend was en dat maakte het zwaar, maar ik was zeker niet de enige. We zagen meerdere goede ervaren coureurs die het in het begin moeilijk hadden in een nieuwe auto .”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Sergio Perez: “Nieuw auto’s zijn heel anders, ze zijn een stuk zwaarder”