Het laatste formule 1 nieuws

Sergio Pérez op 1, Max Verstappen op 2 tijdens GP Mexico, en dan? ‘Geweldig probleem om te hebben’

Sergio Pérez op 1, Max Verstappen op 2 tijdens GP Mexico, en dan? ‘Geweldig probleem om te hebben’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© AP Door Arjan Schouten
Hola! Hola Checho! Checo, selfie? Het is nog maar donderdagochtend, maar de Mexicanen staan al in de rij voor hun raceheld. Altijd al geliefd in Noord- en Latijns-Amerika, ook al in het roze van Racing Point. Maar sinds zijn eerste twee zeges en zijn transfer naar topteam Red Bull Racing is hij helemaal een grote meneer in Mexico. Misschien wel het enige F1-decor waar de Mexicaan nóg populairder is dan teamgenoot Max Verstappen.

Als Sergio ‘Checho’ Pérez door de tunnel van Autódromo Hermanos Rodríguez arriveert in zijn gigantische zwarte suv met getint glas, stijgt er meteen een geroezemoes op bij de handtekeningenjagers voor de poort van de paddock. Een dag eerder wist hij al een menigte van liefst 140.000 man op de been te brengen met een showrun op de Paseo de la Reforma, een van de meest iconische straten van de metropool. Pal voor het Mexicaanse onafhankelijkheidsmonument draaide Pérez met rokende banden zijn ‘donuts’.

,,Als coureur ben je altijd alleen maar bezig met herinneringen maken óp het circuit, maar dit was fantastisch”, stamelde de coureur. ,,Het enthousiasme is hier zo gigantisch, na een jaar zonder race. Ze hadden nog veel meer kaarten kunnen verkopen, is me verteld. Maar het is al bomvol, er is geen plaats meer.” © EPA Pérez, afkomstig uit Guadalajara, haalde alle journaals en ochtendkranten met zijn demonstratierondje. Hij is een beroemdheid nu, publiek bezit. ,,Hij was hier natuurlijk altijd al geliefd, maar na zijn eerste zege kan hij nergens in Mexico meer normaal over straat”, weet José Antonio Cortés. ,,Mexicaanse voetballers en honkballers blijven koningen. En de populairste Mexicaanse atleet is nu bokser Canelo Álvarez, een goede vriend van Sergio. Maar hij zit zelf echt niet ver meer onder die buitencategorie.”

Cortés, reporter van ESPN , volgt Pérez al op de voet sinds die in 1996 op zijn zesde in een go-kart stapte. Hij kent de coureur en diens familie, met voorop de ‘flamboyante’ vader Antonio, die destijds al riep dat junior de Formule 1 zou gaan halen. Eenmaal in de koningsklasse was Pérez lang een subtopper, maar als dertiger racet hij […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Sergio Pérez op 1, Max Verstappen op 2 tijdens GP Mexico, en dan? ‘Geweldig probleem om te hebben’