Het laatste formule 1 nieuws

Sergio Pérez op 'nieuw niveau' nu hij tegen Hamilton en Verstappen racet

Sergio Pérez op ‘nieuw niveau’ nu hij tegen Hamilton en Verstappen racet

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

SPIELBERG – De strijd met Lewis Hamilton en Max Verstappen in het huidige Formule 1-kampioenschap heeft Sergio Pérez naar een ‘nieuw niveau’ getild, zegt de Mexicaanse coureur. Pérez moest eind vorig seizoen weg bij Racing Point, dat nu onder de naam Aston Martin racet, en dreigde zijn Formule 1-carrière te moeten beëindigen voordat Red Bull hem een reddingslijn aanreikte.

Pérez werd aangesteld als Verstappens teamgenoot voor dit jaar en verving Alex Albon. Hij stuurde zijn RB16B al twee keer naar het podium, waarvan één keer tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan.

Die zondag profiteerde de 31-jarige van Verstappens bandenpech. Na de herstart leidde hij de race, waarbij hij in eerste instantie werd uitgedaagd door Hamilton, maar de Mercedes-coureur maakte een fout waardoor Pérez gemakkelijk naar de finish kon racen. Het was niet de eerste keer dit seizoen dat hij Hamilton in de luren legde, terwijl hij ook zijn eigen teamgenoot dicht op de hielen zat, hoewel je zou kunnen zeggen dat hij niet tegen Verstappen racete.

De nabijheid van twee van de grootste sterren in de Formule 1 heeft hem volgens Pérez gedwongen zijn niveau naar een hoger plan te tillen. “De manier waarop Hamilton je pusht en dan wanneer hij zijn banden spaart, maakt duidelijk dat hij een zeer, zeer intelligente kerel is. En hetzelfde geldt voor Max. Racen met deze coureurs op dit niveau brengt je zeker naar een nieuw niveau.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Sergio Pérez op ‘nieuw niveau’ nu hij tegen Hamilton en Verstappen racet