Het laatste formule 1 nieuws

Sergio Perez vreest Max Verstappen niet: "Ik heb niets te verliezen"

Sergio Perez vreest Max Verstappen niet: “Ik heb niets te verliezen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Teamgenoot zijn van Max Verstappen is geen prettige job in de Formule 1. Daar kunnen Carlos Sainz, Daniel Ricciardo, Pierre Gasly en Alex Albon over meepraten. Verstappen heeft ze allemaal verslagen. De een wat ruimer dan de ander. De aanwezigheid van Verstappen bij Red Bull heeft Sergio Perez er niet van weerhouden de stap te maken. De ervaren Mexicaan gaat met alle plezier de strijd aan. “Op het moment dat ik bij Red Bull tekende, wist ik natuurlijk dat ik teamgenoot van Max zou worden”, aldus Perez in de F1-podcast Beyond the Grid. “Het wordt een grote uitdaging. Hij is een erg complete coureur, erg sterk en op alle vlakken goed.”

“Dit wordt een grote uitdaging voor mij, maar dat wilde ik ook graag. Ik wil mezelf meten met de beste coureurs in onze sport. Dit is een kans waar ik enorm naar uitkijk. Ik zie het zo dat ik niets te verliezen heb. Ik mag mezelf al heel gelukkig prijzen met de carrière die ik tot nu toe gehad heb.”

Tijdens de test in Bahrein bleef Perez 1.227 achter op Verstappen met zijn snelste tijd, maar de Red Bull-coureurs reden onder wisselende omstandigheden. “De omstandigheden wisselden razendsnel en daarom kun je er nog weinig over zeggen. Toen Max reed, was de baan 10 tot 15 graden koeler. En de wind veranderde ook regelmatig. Ik denk dat je tijdens de eerste drie à vier races een beter beeld gaat krijgen.”

Perez heeft al wel een goed beeld van Verstappen gekregen. “Max is een coole gast. Hij speelt geen politiek spelletjes en geniet gewoon van het racen. De keren dat we samen hebben opgetrokken, hebben we alleen maar lol gehad.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Sergio Perez vreest Max Verstappen niet: “Ik heb niets te verliezen”