Het laatste formule 1 nieuws

Shwartzman ongenaakbaar in F2 na briljante strategie

Shwartzman ongenaakbaar in F2 na briljante strategie

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De hoofdrace van het Formule 2-weekeinde op de Hungaroring heeft behoorlijk wat lekker racen opgeleverd. Men leek zich flink te vergissen in het slijtageniveau van de twee bandencompounds en dat zorgde ervoor dat een goede strategie toch iets minder goed bleek.

Bij de start behield polesitter Callum Ilott de leiding, hoewel Dan Ticktum vanaf plek vier behoorlijk aanvallend startte. Mick Schumacher en Christian Lundgaard sloten aan, voor Luca Ghiotto, de van plek elf gestartte kampioenschapsleider Robert Shwartzman, Jack Aitken en de van plek drie slecht vertrokken Zhou Guanyu.

Een schuiver van Roy Nissany bracht de safety car even naar buiten, maar al snel konden we door. Dat duurde niet lang: Lundgaard reed zijn linkervoorband stuk op Ghiotto, waarna Artem Markelov door Marcus Armstrong – die teamgenoot Lundgaard wilde ontwijken – ook nog eens de bandenstapel in geduwd werd, met een nieuw safety car-optreden als gevolg.

Bij de herstart kwam Ticktum vanaf plek twee linea recta zijn pitstop maken, waardoor Ilott een ronde later ook zijn stop al kwam maken. Ghiotto wachtte wat langer en kwam achter Ticktum terecht, nog twee rondjes later gevolgd door Schumacher, die voor Ilott de baan op kwam – hoewel de Brit hem met warme banden wel snel te pakken nam.

Ruim achter Ilott en Schumacher duelleerden Ghiotto en Ticktum met elkaar, waar de Italiaan als beste uit kwam. Niet veel later nam Schumacher Ilott alsnog te grazen, terwijl Ticktum snel terugviel en ook gepakt werd door Zhou en Louis Deletraz. Shwartzman hield het tempo hoog genoeg om Schumacher en co op dezelfde afstad te houden en met tien ronden te gaan kwam hij pas binnen.

Shwartzman kwam achter Schumacher, Ilott en – nadat hij zich verremde – Ghiotto terecht, terwijl alleen zijn Russische landgenoot Nikita Mazepin nog naar binnen moest. Dat gebeurde een ronde later – Mazepin kwam op plek elf de baan op – en daarmee reed Schumacher aan de leiding en was iedereen voorzien van de benodigde banden.

Shwartzman maakte korte metten met Ghiotto en ook Ilott moest er rap aan geloven, waarna Ghiotto de Brit dan weer van plek drie stootte. Shwartzman was in één ronde vier […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Shwartzman ongenaakbaar in F2 na briljante strategie