Het laatste formule 1 nieuws

Shwartzman pakt overtuigende F2-zege in Baku

Shwartzman pakt overtuigende F2-zege in Baku

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De eerste van drie Formule 2-races in de straten van Baku heeft een overtuigende zege opgeleverd voor Robert Shwartzman. De Rus was van start tot finish de beste in de Azerbeidzjaanse hoofdstad.

Robert Shwartzman noteerde de tiende tijd in de kwalificatie en vertrok in race één dus vanaf poleposition, naast Jehan Daruvala en voor kampioenschapsleider Zhou Guanyu en Ralph Boschung op rij twee en Marcus Armstrong en Dan Ticktum op rij drie.

In de eerste ronde kwamen Jack Aitken, Alessio Deledda en Liam Lawson in de problemen, terwijl Shwartzman en Daruvala hun posities behielden en Armstrong voorbij Boschung ging. De safety car kwam na één ronde de baan op, want de afgeslagen auto van Lawson moest uit zijn lastige positie gehaald worden.

In de ronden na de herstart veranderde er in de eerste drie posities niks, maar Ticktum was lekker bezig en verschalkte Boschung en vervolgens ook Armstrong. Zhou passeerde Daruvala niet veel later, terwijl Shwartzman al een fors gat had geslagen naar de tweede plek.

Ticktum had het tempo keurig te pakken en ging langs Zhou naar plek twee, maar het gat naar Shwartzman was fors. De eerste zege van het jaar voor de Rus kwam dan ook niet in gevaar, Ticktum werd tweede en Zhou completeerde het podium, voor Daruvala en de nog knap naar voren gekomen Theo Pourchaire.

Bent Viscaal en Richard Verschoor reden in het middenveld mee en finishten als elfde en dertiende, wat na een straf voor Felipe Drugovich een tiende en twaalfde plek werd. Voor Viscaal was dat perfect, want plek tien levert de poleposition op voor de race van zaterdagmiddag.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Shwartzman pakt overtuigende F2-zege in Baku