Het laatste formule 1 nieuws

SILLY SEASON F1: Oscar Piastri rekent niet op Formule 1 in 2022: "De kans is nagenoeg nul"

SILLY SEASON F1: Oscar Piastri rekent niet op Formule 1 in 2022: “De kans is nagenoeg nul”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Oscar Piastri gaat er niet vanuit dat hij in de race is voor het laatste stoeltje bij Alfa Romeo. De jonge Australiër is leider in de Formule 2 en wordt vanwege zijn sterke prestaties met een overstap naar de Formule 1 in verband gebracht. Piastri schat zijn kansen echter heel laag in. De laatste weken werden naast Piastri ook Guanyu Zhou, Antonio Giovinazzi en Colton Herta als kanshebbers aangewezen. In een interview op zijn eigen website zegt Piastri: “Mijn kansen om volgend jaar in de Formule 1 te rijden, zijn erg laag, ik denk nagenoeg nul. Ik weet dat Zhou sterk aan dat stoeltje wordt gelinkt en Giovinazzi rijdt nu al voor ze.”

“Ik zie mezelf zeker nog niet in dat stoeltje zitten. Om naar Alfa Romeo te gaan, is eigenlijk alleen komend jaar een optie. Ik zou erg verrast zijn als de keuze op mij valt.”

Piastri komt uit de opleiding van Renault en de weg naar Alpine lijkt dat ook het meest logisch, maar dat team is voor 2022 al voorzien met Fernando Alonso en Esteban Ocon. “Het meest realistische doel is om komend jaar reservecoureur van Alpine te worden. Ik voel me verbonden met dat team en krijg daar veel steun. Dat wil ik terugbetalen. Eerst als reservecoureur en dan zien we wel wat er later gebeurt. Hopelijk kan ik in 2023 de stap naar de Formule 1 maken.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina SILLY SEASON F1: Oscar Piastri rekent niet op Formule 1 in 2022: “De kans is nagenoeg nul”