Het laatste formule 1 nieuws

SILLY SEASON Formule 1: Ferrari kiest in de komende weken wie doorstroomt naar de F1

SILLY SEASON Formule 1: Ferrari kiest in de komende weken wie doorstroomt naar de F1

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ferrari hoopt haar jonge coureurs Mick Schumacher, Callum Ilott en Robert Shwartzman allemaal naar de Formule 1 te brengen. De drie Formule 2-coureurs hebben de kwaliteiten om de stap te maken, maar er zijn niet genoeg plaatsen meer vrij voor 2021. Bij Haas zijn nog twee stoeltjes te vullen en heeft Ferrari door de motor een aardige vinger in de pap. Bij de Amerikaanse renstal aast ook Nikita Mazepin op een stoeltje en de Rus brengt natuurlijk de nodige dollars mee. De Scuderia zelf zit al vol met Charles Leclerc en Carlos Sainz en ook klantenteam Alfa Romeo is bezet door het verlengen met Kimi Raikkonen en Antonio Giovinazzi. Ferrari-teambaas Mattia Binotto zal niet tot de seizoensfinale in Abu Dhabi wachten om de toekomstplannen bekend te maken. “We zullen niet wachten tot de tweede race in Bahrein of de laatste race in Abu Dhabi. In de komende weken zal een beslissing genomen worden”, aldus Binotto op de officiële website van de Formule 1.

“Er is geen plaats voor alle drie onze talenten”, zo vervolgt Binotto. “Ze doen het momenteel alle drie goed in de Formule 2 en zowel Mick als Callum en Robert zijn in beeld voor de stap naar de Formule 1. Ze moeten eerst het Formule 2-seizoen afmaken en hun focus moet liggen op de eerstvolgende race in Bahrein. Ze gaan nog voor het kampioenschap en dat is erg belangrijk voor hen.”

“In Abu Dhabi krijgen ze in de eerste vrije training de kans om in een Formule 1-auto te rijden, aangezien dat op de Nürburgring vanwege het weer niet door kon gaan. Daarnaast volgt nog de young driver test in Abu Dhabi, maar we zullen onze beslissing daarvoor al nemen. Dan kijken we naar ontwikkeling en potentie. Het doel is om ze naar de Formule 1 te brengen en hopelijk later naar Ferrari . De weg daar naartoe is van minder belang.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina SILLY SEASON Formule 1: Ferrari kiest in de komende weken wie doorstroomt naar de F1