Het laatste formule 1 nieuws

Silly season in de Formule 1! Haas F1 hint op jong talent: "Alle coureurs hebben een uiterste houdbaarheidsdatum"

Silly season in de Formule 1! Haas F1 hint op jong talent: “Alle coureurs hebben een uiterste houdbaarheidsdatum”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Vrijdag zal Callum Ilott voor het team van Haas de eerste vrije training op de Nürburgring voor zijn rekening nemen. De 21-jarige Brit neemt het stoeltje over van Romain Grosjean. Bij de Amerikaanse renstal beschikken zowel Grosjean als Kevin Magnussen over een aflopend contract. Beide coureurs zouden kunnen verlengen, maar er zijn diverse andere opties beschikbaar. Zo zou het team voor de ervaring van Sergio Perez of Nico Hulkenberg kunnen gaan, maar ook voor jonge talenten als Ilott en Mick Schumacher . “We zijn nog in gesprek met diverse coureurs en de beslissing zal binnen een paar weken genomen worden”, schrijft teambaas Gunther Steiner in zijn column voor The Race. “Sommige coureurs zitten al erg lang in de Formule 1. Het is de vraag of zij in de komende jaren goed blijven. Misschien is het beter om voor jong talent te kiezen en hen de ruimte te geven om zich te ontwikkelen.”

“Alle coureurs hebben een uiterste houdbaarheidsdatum “, aldus Steiner. “Daar moeten we voorzichtig mee zijn. We gaan niet investeren in iets dat we niet echt nodig hebben. Zeker als ze hun top gepasseerd zijn. We gaan in 2021 geen coureur voor één jaar aanstellen. De coureurs voor 2021 zullen ook in 2022 bij ons rijden. Anders verspillen we onze tijd.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Silly season in de Formule 1! Haas F1 hint op jong talent: “Alle coureurs hebben een uiterste houdbaarheidsdatum”