Het laatste formule 1 nieuws

Silly-season: 'Kevin Magnussen zet loopbaan voort in IMSA bij team van Chip Ganassi Racing'

Silly-season: ‘Kevin Magnussen zet loopbaan voort in IMSA bij team van Chip Ganassi Racing’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Kevin Magnussen komt komend jaar in de Amerikaanse IMSA uit voor het team van Chip Ganassi Racing. Dat meldt Autosport.com. De 28-jarige Deen moet aan het einde van het seizoen het Formule 1-team van Haas verlaten en zal het volledige jaar van het IMSA SportsCar Championship gaan rijden. De definitieve aankondiging wordt op korte termijn verwacht. Na zijn aangekondigde vertrek uit de Formule 1 gonst het van de geruchten over de toekomst van Magnussen. Vader Jan zou hem geadviseerd hebben om te kijken naar mogelijkheden in de IndyCar of het World Endurance Championship. De keuze valt dus hoogstwaarschijnlijk op de IMSA. Het WEC zit in een overgangsfase richting de Hypercars en de IndyCar-teams met een vrij stoeltje zoeken een coureur die meer geld mee brengt.

Mogelijk wordt Renger van der Zande één van de vaste teamgenoten van Magnussen. De 34-jarige Nederlander won voor het team van Wayne Taylor Racing de laatste twee edities van de 24 uur van Daytona en Petit Le Mans.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Silly-season: ‘Kevin Magnussen zet loopbaan voort in IMSA bij team van Chip Ganassi Racing’