Het laatste formule 1 nieuws

Silly season: ‘Zhou en Alfa Romeo steggelen over contract’, en wat wil Vettel?

Silly season: ‘Zhou en Alfa Romeo steggelen over contract’, en wat wil Vettel?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Op papier zijn er nog twee Formule 1-zitjes vrij voor 2022, al is er zowel om het vacante plekje bij Alfa Romeo als dat bij Aston Martin genoeg te doen. Tijd voor een korte update van dit toch weer gekke silly season .

Om maar bij Alfa Romeo te beginnen: daar staan volgens teambaas Frédéric Vasseur een aantal namen op het lijstje om teamgenoot van Valtteri Bottas te worden bij het nog altijd door het Zwitserse Sauber gerunde team. Volgens Blick kan de naam van de huidige Alfa Romeo-rijder Antonio Giovinazzi na zijn slechte zondag op Monza worden doorgestreept. ‘Zijn dagen zijn geteld’, kopt het dagblad uit Saubers thuisland.

Welke namen nog wel op het lijstje prijken? Die van Formule 2-coureurs Guanyu Zhou en Théo Pourchaire, meldt Blick . Zhou staat momenteel tweede in de Formule 2. Aantrekkelijk dan de prestaties van de Chinees zijn z’n vermeende sponsorbudget, dat tussen de twintig en dertig miljoen euro zou liggen, en paspoort. Zhou kan zowel Alfa Romeo als de Formule 1 toegang bieden tot de enorme Chinese markt, wat uiteraard interessant is.
(tekst loopt door onder de foto) Guanyu Zhou is een belangrijke kandidaat bij Alfa Romeo. De 22-jarige Chinees won dit jaar drie races in de F2 en staat tweede, maar is ook commercieel heel interessant. Pourchaire is daarentegen misschien meer een raspaardje, maar is nog maar net achttien. Vasseur acht hem een toptalent, maar 2022 komt in zijn ogen te vroeg voor de nummer vijf uit de Formule 2. Idealiter zou hij de Fransman in 2023 in één van zijn auto’s zetten. Volgens Auto, Motor und Sport wringt daar ook de schoen in de onderhandelingen met Zhou. De Chinees zou geen deal voor slechts één jaar willen tekenen, wetende dat Pourchaire klaarstaat voor 2023.

En Nyck de Vries, is hij nog in beeld? Ja, volgens Autosport en verschillende Duitse media. Ook FORMULE 1 Magazine heeft afgelopen weekend in Monza vernomen dat De Vries hoop mag blijven houden. Ondanks dat zijn Mercedes-link volgens Vasseur niet per se helpt. Alle kandidaten moeten sowieso nog even geduld hebben: Vasseur wil de Formule 2-races in […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Silly season: ‘Zhou en Alfa Romeo steggelen over contract’, en wat wil Vettel?