Het laatste formule 1 nieuws

Silverstone bevestigt sprintkwalificatie-manche

Silverstone bevestigt sprintkwalificatie-manche

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lewis Hamilton – Mercedes W11 Maandag werd bekendgemaakt dat alle teams, de FIA en de organisatoren van de Formule 1 overeengekomen waren om drie sprintkwalificaties te organiseren op verschillende circuits dit seizoen. Silverstone, Monza en Interlagos werden toen genoemd als de mogelijke circuits om er een sprintkwalificatie uit te proberen. Silverstone heeft deze speculatie zojuist voor zijn Grote Prijs bevestigd via Twitter.Managing Director van Silverstone, Stuart Pringle is alvast tevreden met de Formule 1 zijn keuze voor de Grote Prijs van Groot Brittanië. “We zijn ongelooflijk verheugd dat Silverstone-fans de eersten zullen zijn die het F1-sprintkwalificatiesysteem zullen ervaren tijdens de Britse Grand Prix van dit jaar”, aldus Pringle. “We hebben in de sport al jaren niet zo’n grote opschudding gekend in het tijdschema en ik waardeer de voortdurende inspanningen van de F1 en de FIA om het entertainment op de baan te verbeteren.”

Bij de sprintkwalificatie strijden de rijders op zaterdagmiddag van de geselecteerde Grand Prix-weekenden een race over 100 km. Dat resultaat zal vervolgens de startopstelling bepalen voor de Grote Prijs van zondag, die plaats vindt over de volledige afstand. De drie beste finishers in de sprintrace zullen punten ontvangen. Drie punten voor de eerste plaats, twee punten voor de tweede plaats en een punt voor de derde plaats.

De Grote Prijs van Groot-Brittanië zal doorgaan van 16 tot en met 18 juli. Sprint Qualifying is coming to the @F1 British Grand Prix � #F1

Read More >> https://t.co/GAU9Umpm4j
Buy Tickets >> https://t.co/XfQRl1IhPt pic.twitter.com/P3gNKhh4bd Foto: Mercedes-AMG Petronas Motorsport

Lees het hele artikel op de volgende pagina Silverstone bevestigt sprintkwalificatie-manche