Het laatste formule 1 nieuws

Singapore blaast de aftocht op F1-kalender 2021

Singapore blaast de aftocht op F1-kalender 2021

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Dat melden diverse buitenlandse media, al moet de Formule 1 het nieuws zelf nog bevestigen. Waarschijnlijk komen WK-leider Max Verstappen en de 19 andere coureurs in plaats daarvan wél op een ander circuit in actie.

Stratencircuit
Het is het tweede jaar op rij dat Singapore tóch geen GP organiseert, want ook in 2020 maakten coronamaatregelen een race op het stratencircuit in de stadstaat onmogelijk. De race stond dit seizoen gepland voor 3 oktober.

Turkije, China, VS?
Een week vóór die datum staat de GP van Rusland op de rol, een week later vindt de GP van Japan plaats. Mogelijk wordt nu op 3 oktober geracet op het circuit van Istanbul Park in Turkije of in het Chinese Shanghai. Een ander alternatief, op een andere datum, zou een tweede race in de Verenigde Staten zijn, naast de grand prix die op 24 oktober al in Austin verreden wordt.

Wijzigingen
De GP van Singapore is bepaald niet de eerste race in dit Formule 1-seizoen die geannuleerd wordt. Zo werd de Grand Prix van Canada al geschrapt en vervangen door een tweede race op de Red Bull Ring in Oostenrijk. Verder verdwenen ook Vietnam en China van de racekalender en werd de GP van Australië, traditioneel de seizoenopener, verplaatst naar het najaar.

Azerbeidzjan
Verstappen komt dit weekend in actie in Bakoe, waar op een stratencircuit de doorgaans spectaculaire GP van Azerbeidzjan op het programma staat. De race is zondag vanaf 14:00 uur live te volgen via L1 Radio en het liveblog van 1Limburg.

Pitlane blikt vooruit op de GP van Azerbeidzjan:

Lees het hele artikel op de volgende pagina Singapore blaast de aftocht op F1-kalender 2021