Het laatste formule 1 nieuws

Sirotkin: ‘Max en Lewis onderscheiden zich door die laatste procenten’

Sirotkin: ‘Max en Lewis onderscheiden zich door die laatste procenten’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het verschil tussen winnen en verliezen in de Formule 1 wordt bepaald door de details, dat heeft de Grand Prix van Emilia-Romagna zondag maar weer eens bewezen, concludeert oud-coureur Sergej Sirotkin in zijn column voor FORMULE 1 Magazine. De Rus buigt zich over de wedloop tussen Red Bull en Mercedes, Russell vs. Bottas, de wheelbang van Max Verstappen en Lewis Hamilton in bocht 1, en zijn landgenoot Nikita Mazepin.

Over bocht 1: dit was het begin van de race, in zeer moeilijke omstandigheden. Het is een korte links-recht bocht waardoor de ideale lijn eigenlijk zoveel mogelijk rechtdoor is. Als je dat allemaal in ogenschouw neemt, vond ik het een eerlijk gevecht. De regels schrijven voor dat als de neus van de tweede auto halverwege de auto voor hem is, je als voorste auto dan een autobreedte ruimte moet geven. Maar ik denk dat er geen enkele coureur bestaat die in de positie van Verstappen zou hebben ingebonden.

Het zou anders zijn geweest als het een langere 180 gradenbocht was waarbij de auto’s langer zij-aan-zij zouden hebben gereden. Dan heeft de voorste coureur langer de tijd om zich te realiseren waar de ander is en om hem ruimte te geven. Als je dat in een chicane zou willen doen, wordt je lijn krapper. Vanaf het moment dat Max aan de binnenkant zat van de bocht, was zijn lijn al bepaald en kon hij ook niet meer ruimte aan Lewis Hamilton geven dan hij nu deed.
(tekst loopt door onder de foto) Voormalig F1-coureur Sergej Sirotkin laat exclusief voor FORMULE 1.nl na elk raceweekend zijn licht schijnen op alles wat gebeurd is. Wie is er het snelst, weet jij het?

Wat betreft Red Bull versus Mercedes, vind ik het na dit weekend bijna onmogelijk om te zeggen wie er sneller is. Tot Q3 wist eigenlijk niemand wie er sneller zou zijn, het was hoe dan ook heel close. Prachtig om te zien, ik kan me niet herinneren hoelang het geleden is dat ik een kwalificatie keek en geen flauw idee had hoe de top-5 eruit zou zien. Vanaf nu wordt het interessant […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Sirotkin: ‘Max en Lewis onderscheiden zich door die laatste procenten’

‘Ziggo verliest F1 rechten’

‘Ziggo verliest F1 rechten’

Zit je lekker voetbal-onzin te kijken, komt er ineens serieus nieuws voorbij. Zojuist wist Sportmarketeer Chris Woerts bij Voetbal Inside te melden