Het laatste formule 1 nieuws

Sky F1-analist weet het zeker: "Er is iets aan de hand bij Mercedes"

Sky F1-analist weet het zeker: “Er is iets aan de hand bij Mercedes”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

“Er is iets aan de hand” achter gesloten deuren bij Mercedes. Dat is de vaste overtuiging van de voormalige F1-coureur en de Britse televisie-F1 expert Karun Chandhok, verwijzend naar de langdurige onderhandelingen van Lewis Hamilton die culmineerden in een contract van slechts één jaar voor 2021. Chandhok‘s collega Martin Brundle zei dat hij onlangs de zevenvoudig wereldkampioen had ontmoet en Hamilton’s pre-season stemming “chagrijnig” vond. Hoogst ongebruikelijk
“Er is daar iets aan de hand dat ze ons niet zullen vertellen”, zei de Indiase oud-coureur Chandhok tegen het Finse persbureau STT. “Het is niet gebruikelijk dat de wereldkampioen de laatste coureur in het hele team is die een contract sluit. En het is ook niet gebruikelijk dat het beste team in de Formule 1 tot januari een vacature heeft.”

Vergelijking met Senna
Sommigen hebben de situatie echter vergeleken met Ayrton Senna in 1993, toen de F1-legende flirtte met een overstap naar IndyCar omdat hij met McLaren ruzie maakte over geld en hij openlijk de Williams-stoel begeerde. “Ik denk niet dat deze situatie vergelijkbaar is, want deze keer is er geen duidelijke verklaring”, zei Chandhok. Daar bleef het verder bij, maar iedereen ziet dat de belangrijkste rijderscontracten in de Formule 1 aflopen aan het eind van 2021, dus het gaat bij voorbaat een boeiend einde van het jaar worden. Met of zonder Lewis in de Formule?!

Een grote reset
En dan blijft er natuurlijk ook nog de niet aflatende geruchtenstroom rondom het vertrek van Mercedes uit de F1. Op RaceXpress hebben we het al vaak herhaald: wat valt er nog aan eer te behalen voor Mercedes, na hun dominanatie in de afgelopen jaren. Zou het eenjarige contract van Lewis Hamilton daarmee verband hebben? Iedereen denkt van wel. Met de nieuwe regels gaat er sowieso veel veranderen, er gaat een grote reset van de Formule 1 plaatsvinden. Er komt een nieuw tijdperk aan. Een kans voor Max Verstappen? Zonder enige aarzeling is het antwoord: JA!

Klik op de onderstaande oranje links voor eerdere berichten over de ontwikkelingen bij Mercedes en hun zevenvoudig F1 wereldkampioen Lewis Hamilton (het ‘Mercedes-Aston Martin-Masterplan’), […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Sky F1-analist weet het zeker: “Er is iets aan de hand bij Mercedes”