Het laatste formule 1 nieuws

Slot Formule 1-seizoen niet in gevaar door oplaaiend coronavirus

Slot Formule 1-seizoen niet in gevaar door oplaaiend coronavirus

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Groot-Brittannië gaat vanaf volgende week in lockdown, zo lijkt het. Nu het aantal besmettingen in rap tempo oploopt en de zorg onder druk komt te staan, zijn er strengere maatregelen nodig.

In het voorjaar kende Groot-Brittannië al een strenge lockdown met grote in- en uitreisbeperkingen. Mogelijk volgt hier een herhaling van. De maatregelen die moeten gaan gelden zouden wederom zeer streng zijn.

Zo zou de overheid alle niet-essentiële winkels en onderwijsinstellingen willen sluiten en zouden regionaal hardere maatregelen genomen kunnen worden. Doordat bijna alle F1-teams in Groot-Brittannië gevestigd zijn, kunnen de nieuwe maatregelen ook effect hebben op de teams en hun medewerkers.

Het Formule 1 -seizoen komt echter niet in gevaar, doordat er een uitzonderingspositie is voor internationale topsport. Dit betekent dat, mochten er in- en uitreisbeperkingen komen, de Formule 1 een uitzonderingspositie heeft. Mede door het strenge coronabeleid binnen de sport, waardoor medewerkers om de vier tot vijf dagen getest worden en alleen met een negatieve coronatest op zak afreizen naar een Grand Prix.

Na de Grand Prix van Imola dit weekend staan er nog vier races op de kalender. De teams keren na dit weekend terug naar hun thuisbases, om vervolgens af te reizen naar Turkije. Vervolgens keert men nog eenmaal terug naar de thuisbasis om zich op te maken voor de laatste triple header van dit seizoen met twee races in Bahrein en een in Abu Dhabi.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Slot Formule 1-seizoen niet in gevaar door oplaaiend coronavirus