Het laatste formule 1 nieuws

Snel duidelijkheid verwacht in contract-saga Lewis Hamilton

Snel duidelijkheid verwacht in contract-saga Lewis Hamilton

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© Mercedes F1 Het begint een langdradig verhaal te worden. En hoe langer het duurt hoe fantasierijker de speculaties worden. Maar daaraan zal naar verluidt deze week een definitief einde komen. Volgens AS-web.jp en F1-insider.com moet ergens deze week, hoogst waarschijnlijk in de eerste helft, duidelijk worden dat Lewis Hamilton en Mercedes tot een nieuwe overeenkomst zijn gekomen.

Mercedes houdt de lippen stijf op elkaar. “We zullen reageren als we iets te zeggen hebben. Zoals tijdens het hele proces het geval is geweest, zullen we geen commentaar geven op de vele geruchten en speculaties”, liet een woordvoerder van Mercedes tegenover de pers, waaronder F1-insider.com weten.

Lewis Hamilton heeft op zijn beurt meermaals laten weten dat hij voor zijn achtste wereldtitel in de Formule 1 wil gaan. “De achtste titel is iets enorms, ik heb al moeite om het getal te noemen, maar toch zal dat het onderwerp zijn om over te praten in 2021”, aldus Hamilton tegenover SportWeek , het tijdschrift van La Gazzetta dello Sport . “Ik ben ook helemaal gefocust op deze titel, met een geweldige groep mensen om me heen.”

De 36-jarige Brit, die kortgeleden geridderd werd door Queen Elizabeth II van Groot-Brittannië tot Sir Lewis Hamilton, zegt helemaal klaar te zijn voor de titelstrijd in 2021. Er zijn meerdere Formule 1 hoofdpersonen die al lieten weten dat de wereldtitel ook in 2021 ten deel valt van Lewis Hamilton. De combinatie Hamilton Mercedes zou te sterk zijn voor de concurrentie.

Maar er gaan ook stemmen op die denken dat 2021 de strijd op zijn minst hevig zal zijn. Red Bull’s Max Verstappen zou wel eens voor een verrassing kunnen zorgen, zeker omdat er in de winterstop beperkt wijzigingen zijn toegestaan op technische gebied. De tijd zal het leren, maar eerst moet er nog het definitieve ja-woord komen van Lewis Hamilton en Mercedes F1.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Snel duidelijkheid verwacht in contract-saga Lewis Hamilton