Het laatste formule 1 nieuws

Soortgelijke problemen, maar is de Aston Martin een groene Mercedes-kopie?

Soortgelijke problemen, maar is de Aston Martin een groene Mercedes-kopie?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Aston Martins nauwe relatie met Mercedes wordt door veel andere teams nog altijd met argusogen bekeken, waarbij Red Bulls Helmut Marko tijdens de wintertest iets opmerkelijks is opgevallen: de problemen van beide teams kwamen volgens hem wel erg overeen. Is de nieuwe Aston Martin weer een Mercedes-kopie?

Lees ook: Techniek: Red Bull ‘doet een Mercedesje’ en McLarens toch niet zo mysterieuze diffuser

Mercedes’ fonkelnieuwe W12-bolide bleef op de openingsdag van de wintertest in Bahrein uren in de garage geparkeerd staan vanwege een versnellingsbakprobleem, een euvel wat ook Aston Martins AMR21 op zaterdag lang aan de kant hield. Op zondag kwam daar vervolgens nog een probleem met de turbo bij, met Sebastian Vettel in beide gevallen kind van de rekening.

Na afloop van de wintertest vinden we Aston Martin en Mercedes – in die volgorde – dan ook onderaan de lijstjes met de afgelegde kilometers terug. Dat is ook Red Bull-topman Marko niet ontgaan, en hij kan het niet laten gelijk een verband te trekken. “De tweede Mercedes – de Aston Martin dus – had dezelfde problemen met de aandrijflijn als de eerste”, merkt Marko op tegenover Motorsport-Magazin .
(tekst loopt door onder de foto) Vettel verdedigt Mercedes

Dat de Aston Martin en Mercedes na de ‘roze Mercedes’-rel van vorig jaar behalve veel onderdelen ook hun DNA delen, is geen geheim. Toch vallen de problemen van Aston Martin volgens coureur Sebastian Vettel niet aan Mercedes toe te schrijven. “Het klopt dat we een Mercedes-versnellingsbak en -motor hebben, maar die zitten in onze auto en daar komen ook veel eigen onderdelen aan te pas.”

Lees ook: Over de roze Mercedes, natekenen en afkijken: Zo kopieer je een F1-auto

“De schuld zal uiteindelijk meer aan één kant dan de andere liggen, maar uiteindelijk maakt dat niet uit, want het moet gewoon opgelost worden. Daar moeten we samen aan werken, want onderdelen die van buitenaf komen moeten natuurlijk wel gewoon goed werken in je auto”, aldus Vettel tegenover geselecteerde media, waaronder FORMULE 1 Magazine. Een groene Mercedes?

Hoeveel Aston Martins AMR21 en Mercedes’ W12 onderhuids gemeen hebben, is natuurlijk een lastige […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Soortgelijke problemen, maar is de Aston Martin een groene Mercedes-kopie?