Het laatste formule 1 nieuws

SPECIAL - Mercedes grossiert in wereldkampioenschappen, Toto Wolff: "De F1 is de Champions League"

SPECIAL – Mercedes grossiert in wereldkampioenschappen, Toto Wolff: “De F1 is de Champions League”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Nu de belanghebbenden in de Formule 1 bijna de laatste hand leggen aan de nieuwe krachtbronnen die vanaf 2025 in de sport zullen worden gebruikt, heeft Toto Wolff een waarschuwingsschot afgevuurd voor de potentiële nieuwkomers en zegt dat F1 de Champion’s League of Motorsports is. De nieuwe generatie krachtbronnen die in de F1 zal worden gebruikt, is al een tijdje een intensief gespreksonderwerp voor alle betrokken teams en fabrikanten intenbesproken en de laatste gespreksronde was in Monza tijdens het Italiaanse GP-weekend. Grote risico’s beperken Hoewel het nog niet volledig is afgerond, is het algemeen bekend dat de nieuwe krachtbron het MGU-H-element zal laten vallen, dat als het meest gecompliceerde onderdeel wordt beschouwd. Dit zou voor VW een stimulans moeten zijn om zich in de Formule 1 te begeven, aangezien ze graag wilden dat dat onderdeel uit de toekomstige architectuur van de aandrijfeenheid zou worden verwijderd, in een poging om meer voor de weg relevante krachtbronnen te hebben en tegelijkertijd de kosten van ontwerp en productie te verlagen. Mercedes Motorsport-baas Toto Wolff, wiens bedrijf niet blij was met het verwijderen van de MGU-H omdat ze er in de loop der jaren zwaar in hebben geïnvesteerd, zei hierover in een bericht van GPFans: “Het is geweldig dat we sterke OEM’s hebben, die interesse tonen om naar onze sport te komen. Het is duidelijk dat geen van deze grote autofabrikanten in een situatie willen komen waarin ze zeer niet-concurrerend zijn”, merkte Wolff op, wijzend op een andere potentiële Honda-situatie, “Daarom moeten we systemen hebben die deze zeer grote risico’s beperken.”

Geen onmiddellijk succes verwachten
De Oostenrijker waarschuwde echter dat nieuwkomers geen onmiddellijk succes in de sport moeten verwachten, aangezien naast Mercedes alle andere leveranciers van krachtbronnen aanvankelijk worstelden met de nieuwe turbo-hybride technologie. “Aan de andere kant is de Formule 1 de Champions League en niemand kan verwachten dat hij voor het eerst de Champions League ingaat en meteen naar de finale gaat en met de grootste trofee naar huis gaat”, waarschuwde hij. “We zijn er al een lange tijd, hebben veel geld, bloed, zweet en tranen geïnvesteerd en we hebben […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina SPECIAL – Mercedes grossiert in wereldkampioenschappen, Toto Wolff: “De F1 is de Champions League”