Het laatste formule 1 nieuws

Sport Kort: Snelder verkast van Hongarije naar Duitsland

Sport Kort: Snelder verkast van Hongarije naar Duitsland

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Blijf zo altijd op de hoogte van al het sportnieuws. Voor het voetbal-, tennis-, schaats-, autosport-, wieler- en dartnieuws hebben we op onze website speciale pagina’s ingericht, waarop de belangrijkste zaken in deze sporten worden uitgelicht. In deze rubriek Sport Kort komen hoofdzakelijk de overige berichten aan bod.

17.52 uur: Danick Snelder (30) vervolgt haar loopbaan bij de Duitse topclub SG BBM Bietigheim. De aanvoerder van Oranje komt over van het Hongaarse Siofok HC.

„Ik heb zin in dit nieuwe avontuur en kijk ernaar uit weer in de Bundesliga en Champions League te spelen”, zei Snelder, die van 2010 tot 2016 bij de Duitse club Thüringer HC speelde. Cirkelspeelster Snelder werd in 2019 wereldkampioen met Oranje.

15.39 uur: Na de verlenging met Urby Emanuelson heeft FC Utrecht ook het contract van Sander van de Streek opengebroken en verlengd tot medio 2023. De 27-jarige middenvelder had nog een verbintenis tot de zomer van 2021.

„Sander is een gelouterde prof en een zeer gewaardeerde kracht in onze selectie, met wie we al enige tijd in gesprek waren over een nieuwe overeenkomst”, aldus technisch directeur Jordy Zuidam. „Hij brengt met zijn spel energie in wedstrijden en heeft scorend vermogen.”

Van de Streek kwam in 2017 over van SC Cambuur. Hij kwam sindsdien 115 keer in actie voor FC Utrecht en was 29 keer trefzeker. Eerder bereikte de club uit de Domstad ook overeenstemming met Emanuelson.

De 16-voudig Oranje-international gaat zijn handtekening zetten onder een langjarige verbintenis, waarin vooruit wordt gelopen op zijn carrière na het voetbal. Als Emanuelson besluit zijn kicksen op te bergen, kan hij bij FC Utrecht doorstromen in een technische functie. Hoewel het middenveld goed bezet is bij FC Utrecht, wilde de club graag door met hem vanwege de positieve rol die de ervaren speler in de selectie vervult.

13.12 uur: Liverpool-trainer Jürgen Klopp is komend weekend in de Premier League waarschijnlijk genoodzaakt een jeugdspeler op te stellen in de verdediging. Liverpool kampt met personele problemen in de defensie na blessures voor Virgil van Dijk, Joël Matip en nu ook Fabinho.

„We hebben heel jonge en onervaren alternatieven en op dit moment lijkt het erop dat we […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Sport Kort: Snelder verkast van Hongarije naar Duitsland