Het laatste formule 1 nieuws

Sportjaar 2022 van start: Hier kunnen we ons op verheugen

Sportjaar 2022 van start: Hier kunnen we ons op verheugen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het nieuwe jaar, en daarmee ook het Sportjaar 2022 is begonnen. De komende twaalf maanden kunnen we ons weer verheugen op prachtige topsport met ook veel Limburgse topsporters die hun eigen doelstellingen willen waarmaken.

Een vooruitblik op het sportjaar 2022:

EK Handbal mannen – 13 tot en met 30 januari:
Voor de tweede keer op rij doen de Nederlandse handbalmannen mee aan het Europees kampioenschap. Dat wordt in januari gehouden in Hongarije en Slowakije. De Oranjemannen zijn ingedeeld in een groep met Portugal, IJsland en gastland Hongarije. De Nederlandse selectie is nog niet bekend, maar de kans dat toppers als Luc Steins en Kay Smits meedoen is groot. Daarnaast maken ook andere Limburgse handballers óf handballers van een Limburgse club kans op een plek in de definitieve selectie van Erlingur Richardsson.

Olympische Winterspelen – 4 tot en met 20 februari:
Al in de tweede maand van het jaar staat een groot sportevenement op het programma: de Olympische Winterspelen in Peking. Daar zullen naar verwachting geen Limburgse atleten aan meedoen. Wél is er een Limburgse coach. Jan Coopmans uit Baarlo is als bondscoach verantwoordelijk voor de teamonderdelen in het langebaanschaatsen: ploegenachtervolging, massastart en de teamsprint. Onderdelen waar Nederland kans maakt op een medaille.

Start Formule 1-seizoen – 20 maart:
Op 20 maart rijdt Max Verstappen voor het eerst met nummer 1 in de Formule 1. Dan staat namelijk de openingsrace van het nieuwe Formule 1-seizoen op het programma: de Grand Prix van Bahrein. Dit jaar staat een recordaantal van 23 races op de kalender. Op 28 augustus wordt er gereden in Spa-Francorchamps en een week later, op 4 september, is Zandvoort aan de beurt. De finale is op 20 november in Abu Dhabi. Dan weten we of Verstappen zijn wereldtitel heeft geprolongeerd. Max Verstappen in zijn RB16B tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi Amstel Gold Race – 10 april
Op 10 april staat de enige wielerklassieker van Nederland, de Amstel Gold Race, op het programma. Dit jaar een weekje eerder omdat Parijs-Roubaix wilde ruilen vanwege de Franse presidentsverkiezingen. Het is nog niet bekend of de Gold Race terugkeert […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Sportjaar 2022 van start: Hier kunnen we ons op verheugen