Het laatste formule 1 nieuws

Sportzomer 2021, laat het grote genieten nu beginnen!

Sportzomer 2021, laat het grote genieten nu beginnen!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen, Dafne Schippers. Mathieu van der Poel en Memphis Depay (vlnr) vervullen voor Nederland een prominente rol in de sportzomer. Onze columnist Thijs Zonneveld kijkt uit naar de sportzomer. Hij schetst zijn beleving rond het EK voetbal, de Tour de France, de Olympische Spelen en de Formule 1 met Max Verstappen.

Stoelriemen vast, van nu tot ergens in augustus. Oranje op het EK voetbal, de Tour de France, een mogelijke recordoogst voor Nederland op de Olympische Spelen, Max Verstappen die strijdt voor de wereldtitel. We hebben er een jaar langer op moeten wachten, maar een zinderende sportzomer staat op het punt van beginnen.

Het lijstje hing op de koelkast, tussen de kindertekeningen, de ansichtkaarten en het schema van de zwemlessen. Een opsomming was het, een eindeloze opsomming van evenementen met de data erachter. Boven aan het lijstje stond, in chocoladeletters die van het papier smolten als je er te lang naar keek, SPORTZOMER 2020.

Af en toe keek ik naar het lijstje nadat ik de koelkastdeur had dichtgesmeten. Gewoon, om mezelf even te verkneukelen. Om heel even afschuwelijk veel zin te hebben in de zomer. In de voorbeschouwing op Noord-Macedonië – Oekraïne, in het finalemuziekje (té-duh-té-téééé-té-duh-té) van Radio Tour de France, in Maxmania, in de backhandporno van Roger Federer, in de wapperende paardenstaart van Femke Bol, in dagenlang op de tribune hangen – of beter nog, op mijn eigen bank. De basiself van Oranje in het laatste vriendschappelijke duel met Georgië. © AFP Er kwam vorig jaar niets van die hele sportzomer terecht. Al die evenementen, ze vielen één voor één om, ze werden weggedrukt in de kantlijn van het grotere plaatje. In een pandemie is geen plaats voor massa-evenementen. Sport bleek maar sport. Het belang ervan werd gerelativeerd, gerelativeerd – en nog verder gerelativeerd tot er niets meer te relativeren was.

Een luxe voor in betere tijden, klein vermaak – meer was het niet. Want wat zijn medailles waard als de ic’s vol liggen? Hoe geniet je van een voortdenderend peloton als de wereld stilstaat? En is een Champions League-finale nog een Champions League-finale als het eruitziet als een trainingspotje in […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Sportzomer 2021, laat het grote genieten nu beginnen!