Het laatste formule 1 nieuws

Spraken Mazepin en Marko in Sochi over F1-zitje bij AlphaTauri?

Spraken Mazepin en Marko in Sochi over F1-zitje bij AlphaTauri?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Waar ligt de toekomst van Nikita Mazepin? De Rus wordt gelinkt aan een zitje bij Haas F1, maar een gesprek tussen vader Dmitry en Red Bull-adviseur Helmut Marko doet vermoeden dat er mogelijk ook gekeken wordt naar de opties bij AlphaTauri.

favoriet voor het plekje naast Gasly. De Japanner maakt indruk in zijn eerste seizoen in de Formule 2 met een derde plaats in het tussenklassement en bovendien zou zijn connectie met Honda door Red Bull ingezet kunnen worden om de motorleverancier langer aan zich te kunnen binden.

Die hoop bleek ijdel, want vrijdag kondigde Honda aan dat het de Formule 1 eind 2021 verlaat. Een gevoelige tik voor de F1-kansen van Tsunoda, wiens waarde voor Red Bull aanmerkelijk kleiner is geworden door het vertrek van Honda. Mogelijk dat dit ruimte biedt voor een derde kandidaat: . Op het Sochi Autodrom had Helmut Marko vorige week een ontmoeting met Dmitry Mazepin en Oliver Oakes, de teambaas van Hitech Grand Prix. In eerste instantie werd gedacht dat de gesprekken over Red Bull-junioren Liam Lawson en Dennis Hauger zouden gaan, die het afgelopen Formule 3-seizoen voor Hitech uitkwamen. Mazepin is als sponsor verbonden aan Hitech. Maar gezien de ontwikkelingen van afgelopen vrijdag is er mogelijk ook nog een ander onderwerp aan de orde gekomen.

Wellicht dat er in Rusland ook gesproken is over een Formule 1-contract voor Mazepin voor 2021. Red Bull lijkt voor AlphaTauri meerdere opties te hebben: Kvyat behouden, een talent uit het opleidingsprogramma promoveren of iemand van buitenaf aantrekken. Momenteel is Tsunoda het enige talent dat aanspraak maakt op promotie, maar zoals gezegd is zijn waarde sinds een paar dagen een stuk lager voor Red Bull. Dat lijkt de deur te openen voor een coureur van buitenaf en dat zou dan dus Mazepin kunnen zijn. Na een moeizaam debuutseizoen in de Formule 2 maakt hij dit jaar een prima indruk. Hij staat op de vijfde plek in het kampioenschap en dat is voor de Rus voldoende om zijn superlicentie te bemachtigen. Lees ook:

F2 Mugello: Schumacher pakt leiding, dagzege voor Mazepin F2 Silverstone: Rus Mazepin pakt eerste overwinning

Daarnaast heeft hij […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Spraken Mazepin en Marko in Sochi over F1-zitje bij AlphaTauri?