Het laatste formule 1 nieuws

Sprint race gaat mogelijk op de schop: 'Coureurs kwamen met goede ideeën!'

Sprint race gaat mogelijk op de schop: ‘Coureurs kwamen met goede ideeën!’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Italiaanse Grand Prix brengt het tweede sprint race weekend format in de geschiedenis van de Formule 1 . Ross Brawn , F1’s managing director, heeft een grote rol gespeeld bij de introductie van de sprintrace in de sport, die gemengde kritieken krijgt. Brawn heeft duidelijk gemaakt dat hij geen gimmicks wil zien, maar hint op een paar tweaks aan het sprint race-format voor het 2022 F1-seizoen.

Veel F1-fans willen dat de sport traditioneel blijft. Brawn begrijpt dit: “Ik begrijp de gimmicks. Ik wil ook geen foefjes”, zei Brawn in een interview op Sky Sports .

“We willen dat de integriteit behouden blijft. We zorgen voor drie dagen actie. Onze cijfers van vandaag zijn hoger dan Silverstone, we zijn het concept aan het uitbouwen.” Een gemengde startgrid

De sprintrace in Italië zorgde voor een verandering aan het front. Lewis Hamilton kwam slecht van de lijn en zakte daardoor naar de vierde plaats voor de race van zondag. Brawn zinspeelt hierop en legt uit hoe dit de voorspellingen voor de race verandert.

“Ik denk dat we graag een hardere strijd vooraan hadden gehad. We zagen een aantal mooie gevechten in het midden. Maar toch hebben we morgen een andere race dan we gisteren dachten te hebben. Dat is een sterk element. We hebben nog steeds de grote uitdaging van de kwalificatie op vrijdag. De teams en coureurs hebben inzicht in waar ze staan en daar kunnen ze vanavond aan werken”, voegde Brawn toe.

“Ze zijn [de coureurs] positief geweest. We hadden een meeting na Silversone, maar ze waren positief. Ze kwamen naar buiten met een aantal goede ideeën om te verbeteren. Ze willen meer punten zien, misschien zelfs meer opschudding in termen van startvolgorde. Blijft het zoals het nu is? Of maken we er een op zichzelf staand evenement van, met meer punten en wat mix in de kwalificatievolgorde.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Sprint race gaat mogelijk op de schop: ‘Coureurs kwamen met goede ideeën!’