Het laatste formule 1 nieuws

Sprintkwalificaties verdwijnen mogelijk snel weer in Formule 1

Sprintkwalificaties verdwijnen mogelijk snel weer in Formule 1

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Dit jaar zullen drie Grand Prix-weekenden anders worden ingedeeld. Het raceweekend begint in dat geval op vrijdag met een training en de kwalificatie. Op zaterdag volgt een tweede training en het nieuwe onderdeel: de sprintkwalificatie.

Het is in feite een korte race (100 kilometer), waarvan de startgrid is bepaald aan de hand van de uitslag van de kwalificatie op vrijdag. De nummer één krijgt aan het einde van de race 3 punten, de nummer twee 2 punten en de nummer drie krijgt 1 punt. De uitslag van de sprintkwalificatie bepaald bovendien weer de startopstelling van dé Grand Prix op zondag.

Die blijft onveranderd, maar de opzet van het raceweekend in die gevallen dus niet. De Formule 1 -bazen zijn blij dat hun idee is geaccepteerd door de teams. “We zijn blij met deze kans, want hierdoor zullen de fans in 2021 nóg betere raceweekenden voorgeschoteld krijgen”, oordeelt F1-baas Stefano Domenicali. “Om de coureurs drie dagen lang te zien strijden wordt geweldig, en ik ben er zeker van dat de coureurs daar ook zin in hebben.”

“Dat alle teams unaniem in hebben gestemd met het plan, doet me goed”, vervolgt de Italiaan. “Het toont dat iedereen in de sport tezamen onze fans op nieuwe manieren wil bereiken, terwijl we tegelijkertijd onze geschiedenis niet uit het oog verliezen.”

Ook Ross Brawn, Managing Director van de Formule 1, is blij met de komst van sprintkwalificaties. Hij benadrukt dat de nieuwe sessie niet in de weg zal staan van dé Grand Prix op zondag. “Het is een uitbreiding van het weekend, die niet in de weg staat van het hoofdevenement. Dat is nog steeds hét vitale onderdeel van het raceweekend.”

Door de toevoeging van de sprintkwalificatie op zaterdag en het verschuiven van de kwalificatie naar zondag, moet het weekend meer waarde krijgen voor de fans. “Op deze manier kunnen de fans het hele weekend lang betrokken zijn. De GP op zondag is geweldig en we willen daar niet aankomen, maar we willen op vrijdag en zaterdag meer spanning hebben. Op dit moment is de vrijdag vooral voor de échte fanatiekelingen.”

“Het is een geweldige toevoeging aan het weekend”, vervolgt […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Sprintkwalificaties verdwijnen mogelijk snel weer in Formule 1