Het laatste formule 1 nieuws

Sprintrace-compensatie: 'F1 en teams komen nader tot elkaar'

Sprintrace-compensatie: ‘F1 en teams komen nader tot elkaar’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© Pirelli Aanvankelijk leek F1-CEO Stefano Domenicali onvermurwbaar, maar nu zijn de sport en de Formule 1 -teams over een compensatie bij grote schade aan de auto’s, tijdens de sprintraces, nader tot elkaar zijn gekomen. Daarvan maakt RaceFans vandaag (woensdag) melding.

Volgens Toto Wolff en Christian Horner , de teambazen van Mercedes en Red Bull Racing , moest er een compensatie geregeld worden als een auto tijdens de sprintraces grote schade op zou lopen. Tegenover de pers, waaronder RaceFans, legde Christian Horner uiteen dat Formule 1-racen niet goedkoop is.

“Wat we niet kunnen ontkennen, is dat het racen met deze auto’s extreem duur is”, zei Christian Horner in Bahrein. “We moeten een oplossing vinden om dat te beheersbaar te maken, met name in een seizoen waarin het budgetplafond een aanzienlijke invloed heeft op onze manier van werken.”

Nu het financiële deel gedekt is, is het nog wachten op de laatste puntjes op de i. Zo moet nog bepaald worden welke banden er gebruikt worden tijdens de sprintraces. Daarnaast wordt ook gekeken naar optioneel gebruik van de DRS, om inhalen eenvoudiger te maken.

Het eerste raceweekend waar een sprintrace wordt gehouden is op Silverstone, Groot-Brittannië. Later volgen ook Italië en Brazilië. Tijdens de sprintraces worden punten verdeeld aan de eerste drie coureurs die over de eindstreep komen. De uitslag van de sprintrace zal ook de startgrid voor de Grand Prix op zondag bepalen.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Sprintrace-compensatie: ‘F1 en teams komen nader tot elkaar’