Het laatste formule 1 nieuws

Sprintraces keren volgend seizoen in veelvoud terug in Formule 1

Sprintraces keren volgend seizoen in veelvoud terug in Formule 1

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Dit jaar wordt er in de Formule 1 geëxperimenteerd met sprintraces. Zowel in Groot-Brittannië als Italië werd het format omgegooid en ook in Brazilië kunnen de Formule 1-fans zo’n afwijkend programma verwachten.

Er wordt in dat geval op vrijdag al gekwalificeerd, na slechts een vrije training. De uitslag van de kwalificatie bepaalt de startopstelling voor de sprintrace, die op zaterdag zal worden verreden. Deze race is ongeveer 1/3 van een normale race. De uitslag daarvan bepaalt op zijn beurt de startopstelling van de Grand Prix op zondag. Die zondag blijft verder ongewijzigd.

Dit jaar zijn het tests, maar volgend jaar moeten de sprintraces in groteren getale terugkeren in de koningsklasse van de autosport, zo vertelt Formule 1-CEO Stefano Domenicali in gesprek met Sky Sports .

“Aan het begin van dit jaar zeiden we dat er drie testevenementen zouden zijn om er zeker van te zijn dat we het juiste plan hadden voor de toekomst. De overgrote meerderheid van de feedback die we hebben gehad was super positief. Promotors zijn ook blij, want er is iets nieuws en zowel op vrijdag als zaterdag en zondag is er iets belangrijks.”

Volgend jaar wordt het aanbod sprintraces dan ook uitgebreid, verklapt Domenicali. “Ik kan al zeggen dat we niet elk raceweekend een sprintrace zullen houden. Het is iets wat we aan willen houden voor ongeveer een derde van de races”, aldus de Italiaan, die verder een goede balans wil vinden in de manier waarop coureurs worden beloond voor het winnen van een sprintrace. “Het moet bovendien ook passen bij het circuit”, zo sluit hij af.

Verder verklapt de Formule 1-baas wat dingen over de Formule 1-kalender. Zoals RacingNews365 vorige maand al als eerste medium wereldwijd wist te onthullen , zal deze van maart tot half november lopen en zullen er 23 races op staan.

Deze website heeft begrepen dat het lange termijn doel van de Formule 1-bazen is om uiteindelijk twintig Grands Prix te organiseren per seizoen, waarvan tien met sprintrace op zaterdag.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Sprintraces keren volgend seizoen in veelvoud terug in Formule 1