Het laatste formule 1 nieuws

Sprintraces komen met extra kosten; Formule 1 en teams bereiken akkoord

Sprintraces komen met extra kosten; Formule 1 en teams bereiken akkoord

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Dit jaar zullen er meerdere sprintraces georganiseerd worden om te kijken of ze de Formule 1 nog spannender kunnen maken. Diverse coureurs hebben hun bedenken hierover geuit, maar ook zijn er coureurs die voorstander zijn om het uit te proberen. De introductie van dergelijke races vraagt om wat aanpassingen in het raceweekend, maar ook zorgt dit voor extra kosten bij de teams die daar niet direct heel blij mee zijn. Dat is nu opgelost. Financiële compensatie

Althans, Motorsport.com meldt op basis van verschillende bronnen dat de Formule 1 en de teams een overeenkomst hebben bereikt. Het punt is namelijk dat je met drie sprintraces in feite drie extra races krijgt in het seizoen en dat moet gecompenseerd worden op financieel vlak. Met het oog op de budgetcap zouden deze kosten niet in de totale berekening passen en kleine teams waren bang dat grotere teams een eventuele uitzondering zouden gebruiken voor extra performance ontwikkelingen.

In de afgelopen weken zijn hierover discussies geweest en de uitkomst is een financieel voorstel waar de teams blij mee zijn. Specifieke details zijn helaas niet bekend, maar het bericht is dat de teams rond een half miljoen dollar krijgen ter compensatie voor de extra drie races. Ook de budgetcap wordt met hetzelfde bedrag opgehoogd om teams flexibiliteit te geven bij eventuele onvoorziene onkosten die ontstaan door sprintraces.

Als er grove schade ontstaat aan de auto’s tijdens sprintraces, dan is er financieel ruimte om dat te regelen zonder dat teams hiervoor bestraft worden op basis van de budgettaire beperkingen. Daarmee is het financiële verhaal besproken, goedgekeurd en afgehandeld. Het enige wat nog resteert zijn minimale details en die zouden naar verwachting voor de Grand Prix op Imola rond moeten zijn, wat aansluit op eerdere woorden van Stefano Domenicali hierover.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Sprintraces komen met extra kosten; Formule 1 en teams bereiken akkoord