Het laatste formule 1 nieuws

Sprintraces voor Verstappen op Monza en Silverstone

Sprintraces voor Verstappen op Monza en Silverstone

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Foto: Red Bull Content Pool De Formule 1-teams hebben unaniem ingestemd met de invoering van drie sprintraces. Die worden dit seizoen nog verreden en bepalen de startopstelling voor de gebruikelijke race in hetzelfde weekend.

Max Verstappen en de andere coureurs krijgen met dat nieuwe format te maken tijdens de GP van Groot-Brittannië, de GP van Italië en, waarschijnlijk, de GP van Brazilië. Verstappen liet eerder weten niet zo gecharmeerd te zijn van sprintraces.

Honderd kilometer
De sprintraces worden verreden over een afstand van honderd kilometer; ongeveer een derde van de gebruikelijke race-afstand. In de drie aangewezen raceweekenden wordt de sprintrace op zaterdag verreden, waarna op zondag ook de grand prix over de gebruikelijke afstand plaatsvindt.

Startopstelling en punten
De kwalificatie – op vrijdag – voor de sprintrace vindt op dezelfde wijze plaats als de kwalificatie voor een ‘normale’ race. De uitslag van die sprintrace bepaalt de startopstelling voor de zondagrace. Een zege in een sprintrace levert een coureur bovendien drie punten op, een tweede plek twee punten en een derde plek één puntje.

Overhoop
In februari zei Verstappen te hopen dat de Formule 1 niet via sprintraces, maar op een andere manier spannender gemaakt zou worden. “We moeten niet te veel overhoop gooien”, zei hij toen.

Meer teams goede auto’s
De sleutel ligt volgens de Limburgse coureur in de bolides. “Als meer teams goede auto’s hebben die kunnen meedoen om de overwinning, zijn sprintraces in mijn ogen helemaal niet nodig. Het gaat niet om meer races in een weekeinde. Ik ben persoonlijk groot voorstander van één race van anderhalf uur, maar dan moeten er wel meer auto’s zijn die dicht bij elkaar zitten en er echt een mooi gevecht van kunnen maken.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Sprintraces voor Verstappen op Monza en Silverstone

‘Ziggo verliest F1 rechten’

‘Ziggo verliest F1 rechten’

Zit je lekker voetbal-onzin te kijken, komt er ineens serieus nieuws voorbij. Zojuist wist Sportmarketeer Chris Woerts bij Voetbal Inside te melden