Het laatste formule 1 nieuws

Spyros Panopoulos Chaos: de 3.000 pk voorbij

Spyros Panopoulos Chaos: de 3.000 pk voorbij

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het Griekse Spyros Panopoulos heeft officieel het doek getrokken van de Chaos, een bijna onaardse extremist die door zijn scheppers wordt omschreven als een ultracar. Een vreemde term, maar gezien de auto ruim 3.000 pk sterk is, niet geheel een onterechte.

In maart 2020 kondigde het Griekse Spyros Panopoulos de komst aan van de Chaos , een extreme hypercar die AutoWeek je in september al vanuit alle hoeken kon laten zien . Het is die Chaos die nu officieel aan het daglicht is voorgesteld.

De Chaos wordt door Spyros Panopoulos omschreven als een ultracar die sneller accelereert dan een Formule 1-auto en “[…] elk ander gemotoriseerd voertuig ooit.” Dat Spyros Panopoulos niet bepaald bescheiden is, blijkt wel uit de verdere omschrijvingen van de auto. Zo zou de Chaos de beste aerodynamica ooit hebben en is hij gebouwd met ’techniek van de toekomst’. Spyros Panopoulos Chaos De Spyros Panopoulos Chaos is in ieder geval een heftig vormgegeven met een voorvleugel die een combinatie lijkt van die van een een F1-auto en een portie spaghetti. De 5,05 meter lange en 1,12 meter lage Chaos komt in twee smaken: de Earth Version en de Zero Gravity. Beide varianten hebben een een dubbel geblazen 4.0 V10. De Earth Version is 2.049 pk en 1.389 Nm sterk en legt 1.388 kilo in de schaal. In die vorm moet de Chaos een topsnelheid van meer dan 500 km/h kunnen halen. Op papier. In 1,9 seconden moet de Chaos Earth Version naar de 100 km/h kunnen sprinten en wie in totaal 7,9 tellen geduld heeft, moet de 300 km/h op de klok hebben. Spyros Panopoulos Chaos De Chaos ‘Zero Gravity’ is zo mogelijk nog gestoorder. Deze variant beschikt volgens het Griekse bedrijf dankzij onder meer grotere turbo’s over 3.065 pk en 1.984 Nm. Met die onaardse kracht moet het ding in 1,55 seconden de 100 km/h kunnen bereiken. In 7,1 seconden staat de 300 km/h op de klok en wie van 100 km/h naar 200 km/h wil versnellen, heeft daar slechts 1,7 tellen voor nodig. De monocoque is volgens Spyros Panopoulos vervaardigd uit een combinatie van ‘organische vezels, […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Spyros Panopoulos Chaos: de 3.000 pk voorbij