Het laatste formule 1 nieuws

SRV-wagen na jaren weer terug in Zeeland. Nu geen melkboer, maar een juridisch team

SRV-wagen na jaren weer terug in Zeeland. Nu geen melkboer, maar een juridisch team

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

videoHULST – Het idee is zo aansprekend dat er in totaal 1,5 miljoen euro subsidie in is gestoken om het te laten slagen. Nu moet de praktijk uitwijzen of de juridische SRV-bus echt werkt. ,,Het is nog even zoeken naar de juiste formule.”

Het is stil op het ‘s-Gravenhofpein in Hulst. Femke van der Lee en Jozef de Roos rollen een banner en een vlag uit. Naast een lachend gezichtje waarin de weegschaal van Vrouwe Justitia is te herkennen, staat in grote letters Samen Recht Vinden. Afgekort is dat SRV en dat is geen toeval. Het is een verwijzing naar de rijdende melkboer van vroeger. Zoals die zijn zuivelproducten aan huis bracht, zo hoopt het team van Samen Recht Vinden overal in Zeeland een oplossing aan te reiken voor juridische problemen.

Instanties en hulpverleners zijn voor mensen steeds moeilijker bereikbaar geworden. Juridische procedures kosten veel geld. Onderzoek wijst uit dat twee van de drie mensen naderhand nog steeds ontevreden zijn. De SRV-wagen moet daar verandering in brengen.

,,We willen kijken hoe we mensen die tegen juridische problemen aanlopen sneller kunnen helpen”, vertelt Van der Lee, die als onderzoeker aan het project is verbonden. ,,We concentreren ons op conflicten tussen burgers en instanties. Het is niet zo dat we automatisch de kant kiezen van iemand die hier een probleem komt aandragen. We proberen in een gesprek met twee partijen de kwestie op te lossen en zo langdurige en kostbare procedures te voorkomen.” Jozef de Roos (l) en Femke van der Lee installeren de banner bij de juridische SRV bus Zet een aantal deskundigen op verschillende gebieden samen in de bus, zodat je elke hulpvraag die wordt aangedragen ter plekke kunt oplossen, was het idee. Dat is toch makkelijker gedacht dan gedaan, is na een paar dagen al de conclusie. ,,Z’n rooster kregen we niet rond”, verklaart Van der Lee. ,,Het zou ook veel te kostbaar worden als allerlei mensen daarvoor dagen vrij moeten houden. We gaan nu uit van twee personen. Iemand van de stichting en bijvoorbeeld iemand van de plaatselijke buurtbemiddeling, zoals Jozef. Telefonisch hebben we de nodige kennis altijd achter de […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina SRV-wagen na jaren weer terug in Zeeland. Nu geen melkboer, maar een juridisch team