Het laatste formule 1 nieuws

Stand na GP België 2021 en 7 dingen die ons opvielen

Stand na GP België 2021 en 7 dingen die ons opvielen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De dag na de race kunnen wij ons bezighouden met lijstjes, waaronder de stand na GP België 2021 qua rijders, constructeurs en nog veel meer. En dat helemaal gratis! Uiteraard op Autoblog!

De ‘race’ van gisteren was bijzonder teleurstellend. Voornamelijk omdat er helemaal geen race was. De auto’s reden een paar rondjes achter de safety car en dat was ‘m. Je zou maar voor een paar honderd euro met je enkels in de klei hebben mogen kijken naar een vrij natte baan.

Nu gaat veiligheid voor alles. Spa is een baan waar zeer hoge snelheden gehaald kunnen worden, waardoor elk foutje heel erg hard kan worden afgestraft. Ook met diverse recente crashes in het achterhoofd is het helaas begrijpelijk dat Michael Masi geen andere keuze kon maken. Uiteraard hebben we de Stand na GP België 2021 voor je, eerst zijn dit de zeven dingen die ons opvielen: Balen, balen, balen.

Dit was oprecht balen. Tegenwoordig, in tijden van social media en het feit dat iedereen een mening heeft, wordt een schuldige gezocht. Er is zoiets als overmacht. Hier was heel weinig aan te doen. Uiteraard was het heel erg balen. Voornamelijk voor de mensen die al vanaf zondagochtend op een veld stonden te verkleumen. Gelukkig is de eerstvolgende race alweer over een paar dagen! Wat was het lang wachten!

Om 15:00 zou de race moeten beginnen. Tot 18:46 werden we in spanning gehouden. En toen werden we getrakteerd met een sensationele tweede plaats van George Russell! Die wachttijd was eigenlijk best bizar. Nu is het natuurlijk altijd lastig om te handelen met zaken waarvoor geen draaiboek is. De communicatie wordt gelukkig telkens beter, maar het was zeker voor de toeschouwers prettig geweest als er iets meer duidelijkheid was over de planning en wat de vereisten waren. Aan de andere kant: in dit soort overmacht is dat gewoonweg niet te regisseren, ook niet voor Michael Masi en zijn kornuiten. George Russell presteert bovengemiddeld

30 jaar geleden verraste een Jordan-coureur door zich als vijfde te kwalificeren. De naam van deze persoon was Michael Schumacher. De prestatie werd gezien als iets heel erg bijzonders. […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Stand na GP België 2021 en 7 dingen die ons opvielen