Het laatste formule 1 nieuws

Stand na GP Engeland 2021 en 7 dingen die ons opvielen

Stand na GP Engeland 2021 en 7 dingen die ons opvielen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Zoals elke maandag na de race, hebben wij de stand na de GP Engeland 2021 voor je. Daarbij vielen er ons ook een paar dingen op dit weekend. Alle rangen, standen en andere relevante informatie in één artikel, hier op Autoblog!

Het is het Mekka van de motorsport, Silverstone. Naast de geboorteplaats van de Formule 1, is het ook voor veel teams een thuisrace. En gelukkig is het een waanzinnig gave baan. Eentje waarbij de F1-auto samen met de coureur op de limiet zijn kunstje vertonen. Op Bakoe en Monaco is zo’n coureur vooral bezig met ‘niet crashen’.

Het afgelopen weekend verliep anders dan anders. Zowel op vrijdag, zaterdag én zondag was er actie! En wat voor actie op de zondag! Al in de eerste ronde had Hamilton de kans om Verstappen te elimineren, iets dat dat ‘ie uitstekend deed. Iets de auto laten lopen in het midden van Copse (de snelste bocht van Silverstone), zodat de gene in de buitenbocht eraf gaat. Dit zijn 7 dingen die ons opvielen aan de GP van Engeland 2021:

Eindelijk een clash tussen Hamilton en Verstappen

De eerste halve ronde was bijzonder spannend te noemen. Het was meer de vraag WANNEER Verstappen en Hamilton elkaar een keer gingen raken, dan OF dat zou gaan gebeuren. Net zoals Hamilton Albon twee keer elimineerde, deed hij dat ook met Max Verstappen. Gelukkig was Verstappen niet gewond. Dankzij de rode vlag kon Mercedes de auto weer heel maken om zo te winnen. Naast heel goed rijden, moet je ook veel geluk hebben om kampioen te worden. In dit geval had Hamilton dat geluk. Daarbij: als Verstappen de kans had gehad om zo met weinig ‘straf’ een tegenstander eruit te rijden, had ‘ie het ook gedaan. Reken maar dat deze twee elkaar nog vaker zullen tegenkomen. Nieuwe format is geslaagd te noemen.

De ‘oude’ agenda (2x een VT op donderdag, 1VT en kwali op zaterdag en een race op zondag) zorgt ervoor dat je eigenlijk pas om tien voor twee op zaterdag de TV of stream hoeft aan te zetten. Alles daarvoor is leuk voor de liefhebber, maar […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Stand na GP Engeland 2021 en 7 dingen die ons opvielen