Het laatste formule 1 nieuws

Statistieken Silverstone 2021 - Hamilton blijft winnen in eigen land

Statistieken Silverstone 2021 – Hamilton blijft winnen in eigen land

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Grand Prix van Groot-Brittannië van 2021 is er een waarover nog lang wordt nagepraat. Aan de hand van de statistieken blikken we terug op deze bewogen race.

Na afloop van iedere Grand Prix van het Formule 1-seizoen 2021 zet Motorsport.com de opvallendste statistieken op een rij. Dit zijn de interessantste stats na de tiende ronde van het F1-wereldkampioen, de Britse Grand Prix op Silverstone. Meer over de Britse GP:

Norris neemt team mislukte stop niet kwalijk: “Ze werken keihard” Waarom de crash van Verstappen ook achter de schermen pijn doet Binotto tevreden na Britse GP, maar vlag nog niet uit bij Ferrari Het evenement en de inschrijvingen

– De Britse Grand Prix werd voor de 72ste keer georganiseerd. Daardoor is dat nu de F1-race die het vaakste is georganiseerd. Later dit jaar komt de Italiaanse Grand Prix echter weer op gelijke hoogte. Beide races zijn sinds het begin van het wereldkampioenschap ieder jaar georganiseerd.

– De Formule 1 was voor de 56ste keer op Silverstone te gast voor een Grand Prix, waarvan één onder de noemer 70th Anniversary Grand Prix werd verreden. Slechts twee circuits organiseerden vaker een F1-race: Monza (70 keer) en Monaco (67).

– Voor het eerst sinds de Grand Prix van Zuid-Afrika in 1985 heeft de Formule 1 op zaterdag een race afgewerkt . Op Silverstone ging het om de sprintkwalificatie.

– Antonio Giovinazzi startte op Silverstone zijn 50ste Grand Prix in de Formule 1. Daarmee is hij de 140ste coureur ooit die deze mijlpaal bereikt. Kwalificatie en sprintkwalificatie

– Lewis Hamilton was voor de 101ste keer de snelste in de kwalificatie . Daarmee scherpte hij zijn eigen record aan. Bovendien was hij voor de achtste keer de snelste in de kwalificatie op Silverstone.

– George Russell had zijn beste kwalificatie in dienst van Williams met de achtste tijd. Hierdoor blijft hij ongeslagen in de kwalificatiestrijd met zijn Williams-teamgenoten sinds hij in 2019 in de F1 debuteerde.- Max Verstappen won de sprintkwalificatie en pakte hierdoor zijn achtste pole-position . Daarmee komt hij op gelijke hoogte met John Surtees, Riccardo Patrese en Jenson Button. Voor Red Bull Racing was het pole-position […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Statistieken Silverstone 2021 – Hamilton blijft winnen in eigen land