Het laatste formule 1 nieuws

Steeds meer verzet tegen controversiële gastlanden. Helpt dat?

Steeds meer verzet tegen controversiële gastlanden. Helpt dat?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Mensen protesteren tegen de Winterspelen van volgend jaar in Beijing. Eerst: wat er is de laatste tijd precies gebeurd? De Verenigde Staten hebben een boycot aangekondigd van de Olympische Winterspelen in Beijing, China. Ze sturen er geen hoogwaardigheidsbekleders naartoe.

Een diplomatieke boycot dus, geen sportieve. Het is een reactie op hoe China de rechten van onder anderen Oeigoeren schendt. Vandaag werd bekend dat ook de Britten nadenken over een soortgelijke stap.

Daarnaast is er nog de zaak-Peng Shuai. De Chinese tennisster heeft een voormalig vicepremier beschuldigd van seksueel wangedrag. Daarna verdween ze voor een tijdje van de radar en nog steeds maken veel mensen zich zorgen om haar. De WTA , de vrouwentennisbond, vertrouwt de Chinese autoriteiten niet en heeft besloten alle tennistoernooien in China voorlopig te schrappen.

Dan naar het Midden-Oosten. Afgelopen weekend streek de Formule 1 neer in het Saoedi-Arabische Jeddah. Volgens velen ook niet echt een land waar goed wordt omgegaan met mensenrechten. Ondanks de roep om een boycot ging de race door en trad Justin Bieber aan het einde van de race op. En dat leverde ook hem een hoop kritiek op. Arbeidsomstandigheden Qatar

En tot slot het WK voetbal. Eind volgend jaar wordt dat gespeeld in Qatar. Er is veel te doen geweest over de arbeidsomstandigheden bij de bouw van stadions en bijvoorbeeld LHBTI-rechten . Ook bij dit sportevenement is het B-woord al vaak gevallen.

De Noren lijken daarin het verst te gaan. Eerder stond op de shirts van het nationale elftal al ‘Human Rights, on and off the pitch’, oftewel ‘Mensenrechten, in en buiten het veld’. De Noorse club Tromsø IL doet daar nu een schepje bovenop. Op hun tenue staat een QR-code en als je die scant, kom je op een pagina met informatie over mensenrechtenschendingen in Qatar.

Pas je cookie-instellingen aan om deze content te bekijken Tromsø IL was the first professional club worldwide to speak out against the inhumane conditions in the country. The club is now making a new push – this time in collaboration with Amnesty International and Malcolm Bidali.

For more � https://t.co/Vv0NPRGwSJ pic.twitter.com/xCdDQeB47f — TIL (@TromsoIL) December 6, 2021 Dat […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Steeds meer verzet tegen controversiële gastlanden. Helpt dat?