Het laatste formule 1 nieuws

Steenberg herbergt deze zomer ‘Club Gazon’: betalend, kleinschaliger en coronaveilig alternatief voor Zomerconcerten

Steenberg herbergt deze zomer ‘Club Gazon’: betalend, kleinschaliger en coronaveilig alternatief voor Zomerconcerten

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Gemeente Erpe-Mere en vzw Twalsiree organiseren tijdens de zomer van 2021 als alternatief voor de Zomerconcerten op domein Steenberg het nieuwe concept ‘Club Gazon’. Erpe-MereDe vrijwilligers van vzw Twalisiree uit Erpe-Mere boksten met de beperkte coronaversoepelingen voor deze zomer een betalend alternatief ineen voor de succesvolle gratis Zomerconcerten op het domein Steenberg . “Omdat de regels ons vast recept onmogelijk maken, kozen we voor een andere formule met voor de duidelijkheid ook een andere naam.”

Die andere formule blijft gestoeld op goede muziek. “Maar omdat echte concerten met ambiancebands en waar het publiek volledig uit de bol gaan momenteel onmogelijk zijn, keren we terug naar de essentie: steengoede muziek en een vleugje comedy”, vertelt Peter D’Herde. Dat gebeurt op een beperkte niet-overdekte oppervlakte van 1.000 m². “Dat is een risico, maar op het weer kan je je kleden.”

De traditionele festivalweide wordt voor Club Gazon ingericht als een kleinere sfeervolle muzikale arena. “Mensen zullen centraal plaats vinden aan tafeltjes per vier personen en we voorzien ook een beperkte ‘arena’-achtige tribune voor ons 400- tot maximum 800-koppig publiek.” Een groot contrast met de opkomst van enkele duizenden bij de vorige Zomerconcerten. En dat heeft consequenties voor de gratis inkom. De prijzen van een ticket variëren in functie van de avond van 21 euro tot 31 euro Peter D’Herde “Voor de zomerconcerten is er een voldoende groot publiek om de muzikanten te betalen met de drankinkomsten.” Iets dat met een kleiner publiek een pak moeilijker wordt. “Daarom werken we voor Club Gazon met een ticketverkoop”, aldus D’Herde. “De prijzen van een ticket variëren in functie van de avond van 21 euro tot 31 euro, maar voor die prijs leveren we ook kwaliteit.”

Het nog gedeeltelijk onvolledige programma is alvast indrukwekkend. De deuren openen steeds om 18 uur en vroege vogels kunnen vanaf dan alvast aan hun tafeltje genieten van een drankje of tapas plank. Tegen 20 uur start het voorprogramma van de avond en rond 21.15 uur treedt telkens de hoofdact aan. Kinderanimatie of springkastelen zijn er niet. “Rondlopen is helaas uit den boze. De bediening gebeurt aan tafel en iedereen moet bij het […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Steenberg herbergt deze zomer ‘Club Gazon’: betalend, kleinschaliger en coronaveilig alternatief voor Zomerconcerten