Het laatste formule 1 nieuws

Stefano Domenicali: "Een fantastische race op een van de beste circuits ter wereld"

Stefano Domenicali: “Een fantastische race op een van de beste circuits ter wereld”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

ISTANBUL – De eerste terugkeer op de kalender voor 2021 was kort , maar de Grand Prix van Turkije is nu herbevestigd. Ditmaal voor oktober. Stefano Domenicali is in zijn nopjes. Istanbul Park maakte zijn rentree op de Formule 1-kalender in 2020, een race die één van de hoogtepunten van het seizoen bleek toen Lewis Hamilton met een verbluffende inhaalrace het rijderskampioenschap wist te bezegelen met de overwinning.

Toen de Canadese Grand Prix voor dit jaar werd geannuleerd, was er veel opwinding toen de Grand Prix van Turkije genoemd werd als vervanger, maar dat plan werd kort daarna van tafel geveegd.

Hoewel de GP van Turkije toen niet kon doorgaan wegens de pandemie, bleven de promotors erop gebrand de race opnieuw te plannen. De annulering van de Grand Prix van Singapore opende opnieuw de deur voor Istanbul. En dus komt er in 2021 toch een Grand Prix van Turkije. Het wordt de zestiende ronde van het seizoen. De race vindt plaats op 3 oktober.

“Na gesprekken met andere promotors hebben we er vertrouwen in dat we onder onze strikte veiligheidsprotocollen naar de volgende race kunnen afreizen”, aldus een verklaring van de Formule 1.

“De Formule 1-gemeenschap zal dit seizoen blijven reizen met strenge veiligheidsmaatregelen die ons in staat hebben gesteld om dit seizoen veilig te reizen.”

De Formule 1 is gedwongen tot een grote flexibiliteit in de racekalenders voor 2020 en 2021, en dus is de CEO en president van de serie, Stefano Domenicali , verheugd dat hij een nieuw tijdvak heeft gevonden voor de Grand Prix van Turkije. “We zijn verheugd om terug te komen naar Turkije naar het Intercity Istanbul Park circuit. We hopen weer op een fantastische race op een van de beste circuits ter wereld”, vertelde hij tegen de Formule 1-website. “We willen het management van Intercity Istanbul Park en de heer Vural Ak bedanken voor zijn persoonlijke inspanningen om dit evenement mogelijk te maken. We hebben laten zien dat we ons kunnen blijven aanpassen en dat er enorme belangstelling is voor onze sport.”

“We hebben sinds het begin van het jaar zeer goede gesprekken gehad met alle andere promotors en […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Stefano Domenicali: “Een fantastische race op een van de beste circuits ter wereld”