Het laatste formule 1 nieuws

Stefano Domenicali: "Verrassend dat Lewis Hamilton niet langer de populairste F1-coureur is"

Stefano Domenicali: “Verrassend dat Lewis Hamilton niet langer de populairste F1-coureur is”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

F1-directeur Stefano Domenicali staat ervan te kijken dat Lewis Hamilton niet langer de populairste Formule 1-coureur is. Dat bleek in een recent onderzoek van Motorsport Network, de Formule 1 en Nielsen Sports. De Britse zevenvoudig wereldkampioen is voorbijgestreefd door Max Verstappen en Lando Norris. In totaal zijn er zo’n 167.000 stemmen uitgebracht in 187 verschillende landen. “Ik vind het wel verrassend, ja”, zo geeft Domenicali aan in een interview met F1i.com. “Maar je moet ook kijken naar de landen waar de stemmen zijn uitgebracht. In Groot-Brittannië is Hamilton veel stemmen kwijtgeraakt aan zijn landgenoot Lando Norris, die via social media een frisse blik geeft en dichter bij de mensen lijkt te staan.”

Voor Domenicali is de verkiezing het bewijs dat het met de toekomst van de sport wel goed zit. “Ik wil het niet groter maken dan het is, maar het is natuurlijk wel een goed signaal. Maar ik heb al vaker aangegeven dat we met de coureurs voor de toekomst wel goed zitten. We hebben een grote groep jonge talenten en dat is de Formule 1 veel waard.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Stefano Domenicali: “Verrassend dat Lewis Hamilton niet langer de populairste F1-coureur is”