Het laatste formule 1 nieuws

Steiner adviseert Haas-rijders voor Monaco: "Blijf weg van de muur"

Steiner adviseert Haas-rijders voor Monaco: “Blijf weg van de muur”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Haas-coureurs Nikita Mazepin en Mick Schumacher racen komend weekend voor het eerst met een Formule 1-auto door de straten van Monte Carlo. Het advies van teambaas Guenther Steiner voor zijn rijders is dan ook simpel: hou je auto op het asfalt en blijf weg bij de baanafzetting.

Langzaam maar zeker beginnen -teambaas Steiner heeft dan ook weinig woorden nodig om zijn coureurs van advies te voorzien: “Blijf weg van de muren en vangrails!”

Doordat Schumacher en Mazepin nog niet eerder in een F1-auto door Monaco hebben gereden, is het belangrijk dat ze hun trainingen optimaal benutten. Met incidenten gaat dat problematisch worden, weet Steiner. “Zodra je in Monaco eenmaal in de baanafzetting staat, is je sessie voorbij. Je krijgt de auto niet snel terug en bovendien is die meestal toch al behoorlijk beschadigd.” Tegelijkertijd probeert Steiner de lat voor zijn rijders niet te hoog te leggen. “Wij willen onze coureurs waar mogelijk niet onder druk zetten, want we weten hoe onze prestaties zijn. We willen gewoon dat ze de race zien als een kans om ervaring op te doen.” Meer F1-nieuws:

McLaren onthult speciale kleurstelling voor GP Monaco Jordan verkiest Hamilton boven Schumacher Marko: Red Bull blijft RB16B minimaal tot zomerstop ontwikkelen

Lees het hele artikel op de volgende pagina Steiner adviseert Haas-rijders voor Monaco: “Blijf weg van de muur”