Het laatste formule 1 nieuws

Steiner hoopt op een paar verkorte raceweekenden in 2021

Steiner hoopt op een paar verkorte raceweekenden in 2021

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Als COVID19 geen belemmering meer vormt voor het uitvoeren van de F1-kalender, dan staan er 23 Formule 1 -races op het programma in 2021. Een recordaantal waarvan velen denken dat de grens in zicht komt. Ook Günther Steiner denkt dat 23 Grands Prix erg veel is, maar het is niet onmogelijk.

“Ik denk dat het moeilijk zal worden voor ons, alhoewel ik er wel in geloof dat 23 races mogelijk moeten zijn”, zei Steiner tegenover de pers in Turkije. “Maar ik hoop dat we het eens kunnen worden over het houden van enkele verkorte tweedaagse weekenden. Dat zal ons in ieder geval helpen.”

“Maar het zijn echt veel races, vooral in de tweede helft van het seizoen, waarin we twee triple-header hebben. Maar we moeten nog wachten op meer details over de nieuwe seizoen. We zullen ons op een of andere manier moeten aanpassen aan zo’n schema”, aldus Steiner.

Steiner voorziet mogelijk problemen bij het opsplitsen van bijvoorbeeld de pitcrew. “We hebben maar één ploeg monteurs, maar we proberen waar mogelijk een aantal zaken te veranderen. Maar dat zal niet makkelijk worden, omdat er een synergie ontstaat tussen samenwerkende monteurs en als je die verbreekt neemt het risico op fouten toe bij de pitstops.”

“Triple-header zijn natuurlijk niet ideaal, maar wel een must als je 23 Grands Prix wil houden, want we willen ook een break van enkele weken in augustus. Daarom heb je te maken met enkele nadelige gevolgen. Ik heb nog niet de antwoorden op alle vragen, maar we vinden er wel een oplossing voor.”

“Laten we eerst maar kijken hoe het volgend seizoen gaat verlopen. Maar we leven in een heel vreemde tijd waarin een pandemie de wereld in haar greep heeft. En ik denk niet dat het op basis van wat we vandaag zien, mogelijk is om definitieve conclusies te trekken”, sluit de teambaas af.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Steiner hoopt op een paar verkorte raceweekenden in 2021