Het laatste formule 1 nieuws

Steiner: "Mazepin krijgt geen voorkeursbehandeling door financiële steun"

Steiner: “Mazepin krijgt geen voorkeursbehandeling door financiële steun”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Guenther Steiner Haas -teambaas Guenther Steiner vertelt dat de financiële steun van hoofdsponsor Uralkali – een Russische mestgigant grotendeels in het bezit van Dmitry Mazepin – er niet voor zal zorgen dat diens zoon Nikita Mazepin, een voorkeursbehandeling zal krijgen ten opzichte van teammaat Mick Schumacher

De Amerikaanse renstal verschijnt dit seizoen met twee rookies op de grid. Zowel Mazepin als Schumacher kwamen afgelopen jaar uit in de Formule 2, dé opstapklasse naar de Formule 1. Eerstgenoemde eindigde daar op de vijfde stek, laatstgenoemde legde beslag op de titel. Mazepin is aangesteld als een zogeheten pay driver: een coureur die betaalt voor zijn zitje. Daarin wordt de 21-jarige Rus grotendeels bijgestaan door het bedrijf van zijn vader, Uralkali.

Artikel gaat verder onder video Geen voorkeursbehandeling Mazepin

Deze financiële steun zal er echter niet toe leiden dat Mazepin een voorkeursbehandeling krijgt ten opzichte van zijn Duitse teammaat. “Beide coureurs zijn gelijk in het team,” vertelt Steiner tegenover het Duitse RTL . “Meneer Mazepin heeft zelf ook gezegd: ‘Mijn zoon krijgt geen voordelen.’ Uralkali is de hoofdsponsor, maar niet met het recht op een voordeel. Dat bestaat niet. Het zou niet sportief zijn, dat doen we niet. Dat is waar ik voor sta,” klinkt het. Guenther Steiner Zowel Mazepin als Schumacher maakte een solide indruk tijdens de testdagen, die afgelopen weekend in Bahrein werden verreden. Haas heeft echter nog nooit eerder met een dusdanig jonge line-up gereden, waardoor het team enigszins een risico neemt: “We hebben bij Haas nog nooit jonge coureurs gehad, dus des te verbaasder ben ik dat de nieuwelingen zo goed voorbereid zijn,” besluit de uitgesproken Italiaan. Hoe gaat Haas het dit jaar doen?

Lees het hele artikel op de volgende pagina Steiner: “Mazepin krijgt geen voorkeursbehandeling door financiële steun”