Het laatste formule 1 nieuws

Steiner over Ferrari-motor: "Lopen misschien wel voor op sommige anderen"

Steiner over Ferrari-motor: “Lopen misschien wel voor op sommige anderen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ferrari-krachtbron Volgens Guenther Steiner heeft Ferrari de afgelopen maanden ontzettend veel progressie geboekt met de nieuwe motor voor 2021. De Haas -teambaas stelt zelfs dat de Ferrari-motor sneller is dan die van ‘sommige’ van haar concurrenten.

Het Formule 1-seizoen van 2020 was niets meer dan een grote teleurstelling voor het team van Ferrari. De oorzaak van deze teleurstellende resultaten lag echter niet alleen bij het chassis, maar ook zeker bij de krachtbron. De Italiaanse renstal had een geheime deal gesloten met de FIA, waardoor ze een compleet nieuwe motor moesten bouwen. Hierbij hebben ze de plank echter volledig misgeslagen. Waar de Scuderia in de jaren ervoor steeds mee kon vechten om de podiumplekken, poleposities en overwinningen, was het team in 2020 al blij als beide coureurs in de punten finishten.

Artikel gaat verder onder video Nieuwe krachtbron

Gelukkig ziet het er anno 2021 weer een stuk veelbelovender uit voor de Italiaanse renstal en dat komt mede door de nieuwe krachtbron, zo bevestigt Guenther Steiner. “Ik denk wel dat we met de rest meedoen. Ik weer de exacte cijfers niet, maar het verschil [tussen de verschillende motoren, red.] is erg klein”, wordt hij geciteerd door Motorsport-Total.com.

“Het is moeilijk te zeggen wie er iets beter voor staat en wie iets minder vermogen heeft. Maar ik denk wel dat we meedoen”, oppert Steiner. “We hebben een inhaalslag gemaakt en lopen misschien zelfs wel voor op sommige anderen”, voegt hij eraan toe. De Italiaan is er in ieder geval zeker van dat de motorleveranciers die jaar veel dichterbij elkaar zijn gekomen. Toekomstbeeld Ferrari

Ferrari heeft eerder al aangegeven dat het in 2022 met een volledig nieuwe motor op de proppen wil komen. Daarnaast komen er ook nieuwe technische reglementen, die ook veel impact zullen hebben. “Ik weet niet precies wat de bedoeling is voor 2022”, stelt Steiner. “Er zijn andere soorten benzine en er is veel ontwikkelingswerk aan de gang. Iedereen moet iets veranderen en de belangrijke dingen vanaf nul ontwikkelen. Ik weet niet wie er achteraan of vooraan zal staan.”

Desondanks heeft Steiner wel enorm veel vertrouwen in Ferrari en lijkt er in […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Steiner over Ferrari-motor: “Lopen misschien wel voor op sommige anderen”