Het laatste formule 1 nieuws

Steiner over incident Mazepin-Perez: "Ik denk niet dat het opzettelijk was"

Steiner over incident Mazepin-Perez: “Ik denk niet dat het opzettelijk was”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het was een moment waar heel Mexico haar adem inhield en een gevoel dat veel Nederlandse Formule 1 -fans ongetwijfeld nog kennen van Max Verstappen en Esteban Ocon : Nikita Mazepin reed als achterblijver bijna de (op dat moment) leider van de wedstrijd Sergio Perez van de baan. Blauwe vlag-lampje

Het incident liep met een sisser af. Sergio Perez kon zijn race vervolgen en het kostte Mazepin een tijdstraf van 5 seconden die weinig impact had op zijn race. Het team van de Rus heeft na het tafereel gezworen de communicatie met haar rijders te verbeteren, zo laat Guenther Steiner weten bij Motorsport.com : “Ik denk dat zijn blauwe vlag-lampje erg laat ging branden en dat hij al voorbij bocht 2 was toen het lampje ging branden. Het is dus duidelijk dat we de communicatie moeten verbeteren.” Opzet?

De Haas teambaas benadrukt dat er volgens hem geen opzet in het spel was bij de actie van Mazepin: “Ik denk dat het niet opzettelijk was en dat er uiteindelijk niets ergs is gebeurd,” zei hij. “Je weet dat het er nooit goed uitziet, maar ik denk niet dat de vijf seconden een groot verschil hebben uitgemaakt.”

Mazepin heeft zichzelf inmiddels ook geëxcuseerd bij Sergio Perez: “Uiteindelijk denk ik dat Checo dat geaccepteerd heeft, weet je. Nikita verontschuldigde zich bij hem. Hij zei: ‘hey het was echt een fout, er was geen opzet bij’. Dus deze dingen gebeuren.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Steiner over incident Mazepin-Perez: “Ik denk niet dat het opzettelijk was”