Het laatste formule 1 nieuws

Steiner over toekomst Haas: "Ik denk dat ik kan zeggen dat het team veilig is"

Steiner over toekomst Haas: “Ik denk dat ik kan zeggen dat het team veilig is”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Gunther Steiner kijkt met vertrouwen naar de toekomst van Haas . De teambaas van de op dit moment langzaamste renstal laat weten dat het voortbestaan van Haas niet in gevaar is en dat het er financieel een stuk beter voorstaat dan voorheen.

Haas bungelt momenteel met coureurs Nikita Mazepin en Mick Schumacher onderaan de grid in de Formule 1 en daar zal dit seizoen weinig verandering in komen. De blik bij Haas staat namelijk al op de toekomst, terwijl het voortbestaan niet lang geleden nog aan een zijden draadje leek te hangen. Met de komst van Mazepin en Schumacher haalde het team echter ook een flink kapitaal aan sponsorgeld binnen. Grote Duitse bedrijven gingen in zee met Haas als er een Duitse coureur zou komen en de steenrijke vader van Mazepin pompt inmiddels als sponsor ook het nodige geld in het team waar zijn zoon achter het stuur zit.

Artikel gaat verder onder video Toekomst Haas niet in gevaar

Vorig seizoen kampte de Haas nog met de nodige financiële problemen, maar momenteel staan de zaken er heel anders voor volgens Steiner. “Ik denk dat ik kan zeggen dat het team veilig is en dat het goed gaat. We hebben een langdurige verbintenis van Gene Haas aan de Formule 1. Onze financiën zijn goed, we hebben manieren gevonden om die brug over te steken, dus daar zijn we erg blij mee”, vertelt de teambaas van Haas in The Fast Lane . Betere tijden op komst?

Met de garantie dat het team niet in gevaar is, kan de blik bij Haas op de toekomst, ziet ook Steiner. Dit seizoen wordt de auto namelijk niet meer verder ontwikkeld omdat het team zich richt op het bouwen van een goede auto voor de nieuwe regels van volgend jaar. “Voor 2022 zijn we sinds begin februari aan het ontwikkelen. De jongens werken de hele tijd om een ​​goede auto te krijgen. Ik weet niet waar we terechtkomen, maar ik ben ervan overtuigd dat we weer in een goede positie zullen komen”, aldus de Italiaan.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Steiner over toekomst Haas: “Ik denk dat ik kan zeggen dat het team veilig is”

‘Ziggo verliest F1 rechten’

‘Ziggo verliest F1 rechten’

Zit je lekker voetbal-onzin te kijken, komt er ineens serieus nieuws voorbij. Zojuist wist Sportmarketeer Chris Woerts bij Voetbal Inside te melden