Het laatste formule 1 nieuws

Steiner: ‘Schumacher mogen verwelkomen is een eer, maar met grote naam komt druk'

Steiner: ‘Schumacher mogen verwelkomen is een eer, maar met grote naam komt druk’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het Haas Formule 1-team, dat onder leiding staat van Guenther Steiner , zal volgend jaar twee rookies op de grid presenteren: Nikita Mazepin en Mick Schumacher. Steiner legt uit hoe het als team voelt de legendarische Schumacher-naam weer in de Formule 1 te mogen verwelkomen; hij stelt dat het is niet alleen een eer is, maar dat met zo’n grote naam ook de nodige druk mee komt.

Autosport.com citeert Steiner als hij uitlegt wat de naam Schumacher voor het team betekent en hoe het voelt om de zoon van de racelegende in de koningsklasse van de autosport te mogen presenteren. Steiner: “Het is fantastisch om zijn zoon binnen te krijgen, en ik denk dat het een eer voor ons is. Als ik terugdenk aan de tijd dat Michael reed, had hij een aura [over hem] en nu hebben we zijn zoon in ons team.”

Steiner legt uit dat met bij een beroemde naam als Schumacher ook een enorme druk komt kijken, en stelt dat zijn team goed op de hoogte is van hun verplichtingen richting de jonge Duitse coureur. “Het hebben van [Mick] is eigenlijk een eer, maar er staat ook veel druk op. Daar ben ik me volledig van bewust en maak ik me geen illusies. We zullen ons best doen om onze plicht te vervullen om hem naar grotere dingen te leiden in het leven” , aldus Steiner. Formule 2-kampioen

Ook beargumenteert Guenther Steiner dat, hoewel Schumacher het in de eerste periode van zijn Formule 1-carrière nog wel eens lastig kan gaan krijgen, hij altijd kan terugvallen op zijn glansrijke titelwinst in de Formule 2. Steiner legt uit: “Voor hem zal binnenkomen als kampioen het aanvankelijke vertrouwen geven als hij in de F1 worstelt, want alles is nieuw. Hij kan altijd zeggen dat hij de F2-kampioen was. Al deze dingen helpen bij zijn komst naar de F1.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Steiner: ‘Schumacher mogen verwelkomen is een eer, maar met grote naam komt druk’