Het laatste formule 1 nieuws

Stelling: Hamilton kan de hoge druk van Verstappen niet aan

Stelling: Hamilton kan de hoge druk van Verstappen niet aan

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lewis Hamilton was de laatste jaren tamelijk zeker van de koppositie in het wereldkampioenschap. Hoewel Sebastian Vettel het hem met zijn Ferrari nog lastig maakte, was het uiteindelijk Mercedes dat relatief eenvoudig een wereldtitel behaalde. Dit seizoen krijgt de Engelsman echter meer druk, waarmee hij lastig omgaat.

In de zesde race van het seizoen ging Hamilton opnieuw in de fout. De zevenvoudig wereldkampioen zag Max Verstappen na een lekke band uitvallen. Na een rode vlag kreeg hij tijdens een herstart de kans om de eerste positie te veroveren, maar Hamilton ging daarbij flink in de fout. Daardoor stond hij aan het einde van het weekend met lege handen.

Het lijkt alsof Hamilton niet goed tegen de druk van Verstappen kan. De Nederlander reed een uitstekende race en verdiende het dan ook om de overwinning naar zich toe te trekken. De klapband viel vervolgens volledig buiten zijn schuld om, maar buiten dat toonde de rijder van Red Bull Racing dat Hamilton dit seizoen niet zomaar opnieuw de wereldtitel wint. Mercedes tijdens de aankomende Grands Prix

De komende races is het interessant om te zien hoe Hamilton met de druk omgaat. Hoewel de Formule 1 -teams de komende weken naar circuits gaan die Mercedes goed liggen, is het in het team allerminst rustig achter de schermen. Het is voor Hamilton te hopen dat er de komende tijd niet nog meer mis gaat.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Stelling: Hamilton kan de hoge druk van Verstappen niet aan