Het laatste formule 1 nieuws

Stelling | Red Bull moet vanaf de zomerstop stoppen met ontwikkeling RB16B

Stelling | Red Bull moet vanaf de zomerstop stoppen met ontwikkeling RB16B

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Na de Grand Prix Steiermark ging het veel over het al dan niet doorontwikkelen van de 2021-bolides. Het is voor de Formule 1 -teams lastig om de huidige wagen én die voor 2022 tegelijkertijd te ontwikkelen, zeker omdat er maar 145 miljoen dollar uitgegeven mag worden sinds dit jaar. Wat is wijsheid voor de teams?

Mercedes heeft aangegeven in Oostenrijk dat zij gestopt zijn met het doorontwikkelen van de W12, zodat alle focus alvast op 2022 kan komen te liggen als de nieuwe reglementen hun intrede doen in de Formule 1. Als je volgend jaar de plank mislaat en met een grote achterstand begint, kan je daar tot wel drie jaar last van hebben. Updates Red Bull

Red Bull lijkt langer door te gaan met het meebrengen van updates. Zo zouden er vijf vrachtwagens vol met nieuwe onderdelen zijn gearriveerd afgelopen weekeinde op de Red Bull Ring . Maar gaat dat niet te veel ten koste van de ontwikkelingen voor volgend jaar? De bezetting qua mankracht is natuurlijk ook maar beperkt.

Tegelijkertijd kan Red Bull haar eerste wereldtitel sinds 2013 dit jaar grijpen bij zowel de coureurs als constructeurs. Max Verstappen staat aan de leiding in het wereldkampioenschap en de laatste vier races werden allemaal door de Oostenrijkse formatie gewonnen. Er dient zich dus een uitgelezen mogelijkheid aan.

Moet Red Bull koste wat kost die 2021-titel grijpen of moeten ze vanaf de zomerstop ook stoppen met het doorontwikkelen van de RB16B (met in het achterhoofd dat Mercedes de focus ook naar 2022 schuift of in ieder geval zegt te verschuiven)? Laat het weten in de poll en commentsectie!

Lees het hele artikel op de volgende pagina Stelling | Red Bull moet vanaf de zomerstop stoppen met ontwikkeling RB16B