Het laatste formule 1 nieuws

Sterke performance Morris Schuring tijdens debuut Mobil 1 Porsche Supercup: "Gave ervaring"

Sterke performance Morris Schuring tijdens debuut Mobil 1 Porsche Supercup: “Gave ervaring”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

BOEDAPEST – Wat hij van zijn debuut moest verwachten, wist hij niet precies, maar toen hij na afloop zijn verhaal deed, was coureur Morris Schuring wel enigszins verbaasd, bekende hij. De zestienjarige coureur uit Den Dolder was in het voorprogramma van de Formule 1 op de Hungaroring naar een razendknappe achtste plek geracet in de Mobil 1 Porsche Supercup. En dan te bedenken dat hij nog kampte met de naweeën van corona. “Voor een eerste weekend is het echt mooi meteen een goed resultaat te hebben”, zei Morris over zijn P8 in het meest prestigieuze Porsche-kampioenschap ter wereld. “Hiervandaan gaan we verder bouwen. Ook in Spa en Zandvoort doe ik mee tijdens de Supercup.”

De Supercup in Boedapest was onderdeel van het voorprogramma van de Formule 1 Grand Prix van Hongarije. “Een gave ervaring. Maar het ging uiteindelijk natuurlijk om de race. Er gebeurde heel veel waar ik gelukkig omheen kon. De pace was echt goed.”

Toch was het nog niet zo makkelijk om verder naar voren op te schuiven. “Met de nieuwe 992-auto kun je heel moeilijk volgen en is het lastig in te halen. Dan moet je het hebben van profiteren van de duels tussen rijders. Want als je in een treintje rijdt, is het moeilijk om in te halen.”

Morris’ race begon alvast goed dankzij een uitstekende start vanaf P13. “En twee rijders voor me crashten op elkaar.” Een lange safety car-periode volgde. “Daarna kon ik mijn teamgenoot bij GP Elite, Max van Splunteren, inhalen. Vanaf dat moment reed ik een beetje mijn eigen race. Dat kwam ook doordat je hier door de ‘dirty air’ van auto’s voor je moeilijk kunt volgen en dan kom je niet in de positie om in te halen.”

Morris kwam als negende over de finish, maar werd als achtste geklasseerd omdat na de race een rijder voor hem werd gediskwalificeerd. Een extra beloning voor een toch al fraai debuut op het hoogste niveau. Morris: “Ik ben vrij open het weekend ingegaan. Ik wist wel dat het circuit van Boedapest me goed ligt. Twee maanden geleden hadden we er al getest. De baan past goed […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Sterke performance Morris Schuring tijdens debuut Mobil 1 Porsche Supercup: “Gave ervaring”