Het laatste formule 1 nieuws

Sterke start Verstappen geanalyseerd: "Dat gaf Max een klein voordeel"

Sterke start Verstappen geanalyseerd: “Dat gaf Max een klein voordeel”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Jan Lammers laat in zijn analyse voor de NOS weten dat Max Verstappen profiteerde van het feit dat er aan zijn kant van de startgrid meer rubber lag, waardoor hij meteen Lewis Hamilton kon inhalen. Verder stelt de voormalig Formule 1 -coureur dat Sergio Perez echt een tandje moet gaan bijschakelen om Max Verstappen te ondersteunen in de strijd om de titel.

“Als Max meteen had gereageerd, hij nog een nieuwe set zachte banden, had hij vrij sterk kunnen pareren” , zegt Lammers over de wedstrijd van Verstappen in Spanje bij Studio Sport . ” Maar ik krijg wel de indruk dat ze accepteerden dat Mercedes een klein stukje sneller was, zeker als je Max ook na de race hoort.” Verstappen profiteert bij start

Aanvankelijk zag het er nog heel goed uit voor Red Bull Racing . Verstappen wist vanaf de tweede positie op de startgrid meteen naar de leiding te gaan. “Je ziet daar ook meer rubber liggen. Normaal gesproken is dat een slechte positie, maar dat gaf Max bij het uitacceleren een klein voordeel. Bij het uitremmen had hij een klein nadeel want daar lag minder rubber, maar daar heeft hij zich niet door laten hinderen” , legt de analist uit.

De voormalig Formule 1-coureur hoopt dat Sergio Perez nog een paar stappen vooruit weet te zetten: “Het nadeel ten opzichte van Mercedes is dat Max het alleen moet doen. Als bijvoorbeeld Perez er dichter achter had gezeten, had Hamilton zich nooit die tweede stop kunnen veroorloven. Dan zou hij achter Perez gekomen zijn.”

Na vier Grands Prix gaat Hamilton aan de leiding van het wereldkampioenschap met 94 punten. De achterstand van runner-up Verstappen is veertien punten met nog negentien weekenden te gaan. Conclusies hoeven we nog niet te verbinden aan de tussenstand. “Eén keer uitvallen of één klein probleempje en het ziet er weer anders uit. Het is nog lang niet beslist”, weet ook Lammers.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Sterke start Verstappen geanalyseerd: “Dat gaf Max een klein voordeel”