Het laatste formule 1 nieuws

Stoddart: "Ik kon Jos Verstappen niet meer bieden dan dat"

Stoddart: “Ik kon Jos Verstappen niet meer bieden dan dat”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In een interview met RacingNews365 blikt voormalig Formule 1 -teameigenaar Paul Stoddart terug op zijn samenwerking met Jos Verstappen gedurende diens Formule 1-carriere. De twee kruisten elkaars paden meerdere keren in hun Formule 1-periode. “Ik ken Jos al van de tijd dat bij Tyrrell reed en toen zijn we eigenlijk direct vrienden van elkaar geworden. Die vriendschap is overigens ook nooit meer voorbij gegaan, we kunnen het nog altijd goed met elkaar vinden”, aldus Stoddart.

“Jos kwam niet alleen in actie voor me bij Minardi, hij bestuurde ook meerdere malen mijn twoseaters. Ook bij Arrows werkten we samen, maar het was pas in 2003 bij Minardi dat ik hem zelf kon aanstellen als coureur. Heel veel meer kon ik hem niet bieden, want de wagen was helemaal niks”, lacht de Australië r hardop. “Dat jaar reed ook Justin Wilson bij het team, maar hij was veel te lang voor de wagen. We moesten bij hem echt moeite doen om hem in de auto te krijgen. Plots werd ook nog het HANS-systeem ingevoerd, wat het alleen nog maar lastiger maakte om hem überhaupt in onze wagen te krijgen.”

Wilson kwam in 2015 tragisch om het leven na een ongeluk op de Pocono Raceway in de Verenigde Staten. “Het was natuurlijk verschrikkelijk om het bericht over Wilson binnen te krijgen. Justin was echt een geweldige gast en ik heb ook alleen maar goede herinneringen aan hem. De mooie verhalen over zijn lengte en wat we moesten doen om hem te kunnen laten rijden blijven me dan ook altijd bij.”

Het interview met Stoddart loopt verder onder de foto Na Verstappen nam Stoddart ook nog andere Nederlandse coureurs in dienst bij Minardi. “Allereerst kwam Christijan Albers bij het team en later ook Robert Doornbos (beiden in 2005, Doornbos als invaller van Patrick Friesacher, red.). Uiteindelijk hebben we ook nog een Nederlandse sponsor gehad, maar die samenwerking verliep niet optimaal. Zo gaat dat nu eenmaal in de Formule 1, soms heb je sponsoren die ideaal zijn terwijl je aan andere sponsoren totaal niks hebt. Die betalen je geen geld, maar gooien wel allemaal verwijten jouw […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Stoddart: “Ik kon Jos Verstappen niet meer bieden dan dat”